HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diş hekimliğinde teşhis ve tedavi artık daha kolay!

Tıp ve diş hekimliğindeki gelişmeler ve yenilikler teşhis ve tedavilerde daha kolay, çabuk ve güvenilir yöntemler sunmaktadır.

Dr. Dt. Seçkin Süsal, diş hekimliğinde doğru tedavinin doğru teşhisle mümkün olabileceğini ve böylece, hatalı birçok uygulamanın önüne geçilebildiğini belirtmektedir.

Hastaya sunulacak alternatiflerin gelişmesi hastalarımızın kendi sağlıkları hakkında söz sahibi olmalarına olanak sağlamaktadır.

Diş tedavilerinde en çok uygulanan teşhis ve tanı yöntemi çıplak göz ile muayene sonrasında kullandığımız Röntgen cihazlarıdır.

Dijital röntgenler, klasik yöntemlere göre daha az x-ray ışınları yaymaktadır. Fakat günümüzde geliştirilen yeni teknolojiler sayesinde; x-ray ışınlarına hiç bir şekilde maruz kalmadan ve çok daha çabuk, hasta başında direkt olarak görüntülememize yardımcı cihazlardan yararlanabilmekteyiz.

Uzman Dr. Dt. Seçkin Süsal, “DIFOTI yöntemi kullanıma girdiğinden beri, röntgenlerle tespit edilemeyecek kadar küçük, başlangıç seviyesindeki çürük oluşumlarını çok erken tespit edilebilmekte ve hasta başında ağız içi kamera kadar kolay ve hızlı bir şekilde, anında hastaya gösterilebilmektedir.”

DIFOTI (Digital Imaging Fiberoptic Transillumination Technology) NEDİR?

Diş yapısını farklı dalga boylarındaki ışıklarla transillümine etme prensibine dayanan ve radyasyon ışınları içermeyen bir sistemdir.

RADYASYON ışınlarına maruz kalmadan çürük tespiti yapılabilmesi; hem çocuk, hem de hamilelerde güvenli şekilde kullanımı en büyük avantajlarındandır.

“DIFOTI” teknolojisinin avantajları nelerdir?

Hamilelik döneminde yapılması gereken çürük tedavilerinde de radyasyon içermemesi, çabuk ve kolay görüntüleme sağlaması nedeniyle kullanılabilmektedir.

Çocuklarda eğlenerek, çocuğun da görmesini sağlayarak ve hiçbir şekilde radyasyona maruz kalmadan oluşmaya başlamış çürük vs. gibi koruyucu tedavilerin erken teşhisinde en güvenilir, hızlı ve kolay yöntemdir.

Çıplak gözle göremediğimiz veya derinliği konusunda fikir sahibi olamadığımız çürükleri, hiç bir şekilde radyasyona maruz kalmadan tespit etmemizi sağlamaktadır.

Hamilelerde bile rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Diş eti kanamalarında veya hastalıklarında göremediğimiz dental plakların ve diştaşlarının tespitinde hastaya da göstermemize olanak veren ve radyasyon iyonu yaymayan en güvenilir yöntemlerdendir.

Uzman Dr. Dt. Seçkin Süsal, DIFOTI kullanımı ile hastaların tedavi öncesi neler yapılması gerektiğini çok kolay ve çabuk şekilde ve kendi gözleriyle görmelerinin, tedaviye motivasyonu ve hasta bilincini artırdığını belirtmiştir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler