HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolgu tekniği ile ameliyatsız göğüs büyütme

Ameliyatsız göğüs büyütme tüm dünyada popülaritesi hızla artan estetik operasyonlardan birisidir.

Dolgu tekniği ile ameliyatsız göğüs büyütme

Estetik cerrahinin ana hedefi ameliyatsız kısa sürede gerçekleştirilen, sonuçları hemen görülen, iyileşme süreci az ve en doğal görünüme sahip olunacak teknikler geliştirmek. Günümüzde bu amaca en uygun olanlar ise dolgu malzemeleri ve botoks enjeksiyonlarıdır.

Dolgu malzemeleri ile göğüs büyütme birkaç durum hariç herkese uygulanabilen ve oldukça başarılı sonuçlar elde edilen bir operasyondur. Göğüs dikleştirme ve meme küçültme hariç diğer işlemlerin hepsi başarıyla gerçekleştirilebiliyor. Göğüs asimetrisi ve göğse dolgunluk verme en etkili olduğu tedavilerdir.

Özellikle göğüs asimetrisi kadınların yüzde altmışında görülen oldukça yaygın bir durumdur. Sutyen ve kıyafet seçiminde kadınların yaşam kalitesini düşüren, cinsel ilişkide özgüven problemine neden olacak olumsuz etkileri vardır.

Gelelim kullanılan dolgu malzemelerinin güvenirliğine… Hyalüronik asit hayvansal malzemelerden üretilmeyen, vücudumuzun doğal yapısında bulunan bir maddedir. Zaten yüzdeki kırışık ve oluklar da zaman içinde bu maddenin doğal yapının içinde kaybolmasından oluşur. Hemen hemen bütün dünyada sağlık açısından herhangi bir sakıncası olmadığı ispatlanmış bir ilaçtır.

Diğer dolgu malzemeleri ile aralarındaki fark herhangi bir işleme tabi tutulmadan hemen uygulanabilmesidir. Örneğin kişinin kendi bedeninden alınan yağ enjeksiyonlarında önce liposuction işlemi yapmak gerekir, ardından alınan yağın bir takım işlemlerden geçirilip sonra hastaya enjekte edilmesi gerekir. Oysaki hyalüronik dolgu malzemeleri başka bir işlem gerektirmeden hastaya hemen uygulanabilir ve sonuçları ise hemen görülür hale gelir. Bu açıdan hem daha pratik hem de hasta için daha zahmetsizdir.

Bu teknikte hyalüronik asitten elde jel küçük bir iğne aracılığıyla hastanın meme dokusunun içine tasarlanan noktalardan enjekte edilir. Bu işlem için hastanın var olan meme dokusu yapısına göre özel bir tasarım yapılır. Bu tasarıma göre fazla ayrık memeler ya da zayıf dekolte bölgesine hacim kazandırılarak göğse dolgunluk verilir. 12 ile 22 ay arasında hacmini koruyabilen bu uygulamanın bu süre içinde tekrarlanması gereken kalıcı olmayan bir işlemdir.

Süt bezlerine zarar vermemesi, kalıcı bir işlem olmaması, sonuçlarının hemen görülmesi, ameliyatsız bir işlem olduğu için daha doğal görünmesi ve iyileşme süreci olmaması dolgu enjeksiyonları ile göğüs büyütme ameliyatlarını giderek daha popüler hale getiriyor.

Özellikle özel günlerden önce implant seçeneği için yeterli vakti olmayan hastalara mucizevi bir imkan sunuyor. Estetik cerrahi kadınlara kendilerini daha güzel hissetmeleri için her türlü pratik seçeneği sunmaya devam ediyor. Siz de bu imkanları değerlendirerek kendinizi daha güzel, daha seksi ve daha özgüvenli hissedebilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Güncel Öztürk


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler