HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dudak Dolgusu nedir, nasıl yapılır?

Yüzümüz yaşlandıkça ve hacim kaybettikçe dolu ve genç görünüşümüz zamanla uçup gidiyor.

Dudak Dolgusu nedir, nasıl yapılır?

Dudak Dolgusu nedir, nasıl yapılır?

Yüzümüz yaşlandıkça ve hacim kaybettikçe dolu ve genç görünüşümüz zamanla uçup gidiyor. İncelen ve küçülen dudakların kenarlarında yer çekiminin de etkisiyle ince yatay çizgiler belirmeye başladıkça yaşlanmanın belirtileri hızla su üstüne çıkıyor. Bu da daima mutsuz ve yorgun bir görüntüye neden olmakta.

Enjekte edilebilir dermal dudak dolgusu sonuçları anında görülebilen oldukça popüler bir yüz gençleştirme yöntemidir. Dolgunun en olumlu yanlarından biri ise uygulandıktan sonra hastaların günlük hayatlarına ve aktivitelerine derhal dönüş yapabilmeleridir.

Dolgu maddeleri dudaklarda kullanıldığında ise daha dolgun ve doğal görünümlü dudak hatlarına ulaşmada en elverişli yöntemlerden biri durumuna gelmektedir.

Bugün dünyada yaygın olarak kullanılan güvenilir geçici dermal dolgular emilebilir ürünler olup etkilerini altı ile 1 yıl süresince gösterirler. Bu tür dolgu maddeleri vücut tarafından belli bir süre zarfında absorbe edildiği için oluşabilecek herhangi bir yan etki ve hoşa gitmeyen görüntü de kalıcı değildir. Dermal dolgular oldukça güvenilir ve kullanışlı yapıları sayesinde dudak biçimlendirme alanında son 10 yılda hızla yükselme göstermiştir.

Geçici dolgular çoğunlukla kollajen ve hyaluronik asit gibi çeşitli malzemelerden yapılır.

Uygulanması ülkemizde çok yaygın olan hyalüronik asit, tüm canlı organizmalarda doğal olarak bulunan ve böylece olumsuz reaksiyona sebep verme ihtimali yok denebilecek kadar az olan bir dolgu materyalidir. Uygulama süresi ortalama 15 ve 30 dakika arasında değişir. Ayrıca uygulanırken ağrı ve acı çoğunlukla hissedilmez, aksi durumda ise yok denebilecek kadar azdır.

Kolajen ise kozmetik dolgu alanında kullanılmış ilk malzemedir. Bu yöntemde dolgu yapılacak kolajen insan ya da inekten alınır. Saflaştırılan kolajen uygulanmadan önce kişiye alerjik reaksiyon ihtimaline karşı deri testi yapılır. Uygulaması günümüzde hyalüronik asit kadar yaygın değildir.

Bu yöntem daha büyük ve dolgun dudak isteyen herkes için uygundur. Eğer yaşlanmanın etkilerini problem yaşamadan geciktirmek isterseniz denemenizde fayda var. Ek olarak dudaklarında doğuştan gelen bir problemi olan veya kaza, hastalık ya da başka bir nedenden ötürü şekil bozukluğuna sahip kişilerde de olumlu sonuçlar elde etmek mümkündür.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler