HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Enerji içeceğinden 'hepatit' kaptı

Günde 4-5 kutu enerji içeceği tüketen talihsiz adamın ciğerlerinde pek çok hasara rastlandı. 50 yaşındaki 'enerji içeceği'zede 'hepatit' hastalığına yakalandı.

Hepatit genellikle sıklıkla aşırı alkol alan ya da uyuşturucu bağımlısı kişilerde görülüyor ancak 50 yaşındaki 'enerji içeceği'zede, bunların hiçbirini kullanmadığını belirtiyor.

GÜNDE 5 KUTU ENERJİ İÇECEĞİ İÇİYORDU

Doktorlar çok fazla enerji içeceği tüketimi konusunda uyarıyor, orta yaş aralığını geride bırakan söz konusu kişi ise günde neredeyse 5 kutu enerji içeceği içetiğini vurguluyor.

Anorexia ve abdominal sıkıntılarından muzdarip olduğunu belirten talihsiz adam, iş yerinde dinamik ve enerjik olabilmek adına bu kadar enerji içeceği tükettiğini söyledi.

BAŞTA GRİP OLDUĞUNU SANDI

Başta vücudunda görülen semptonların gribe benzer bir hastalığı işarete ttiğini düşünen 'enerji içeceği'zede vücudundaki özellikle sarıya dönük lekelerden sonra durumun farkına vardığını ve doktora gittiğini söyledi.

CİĞERLERİNDE PEK ÇOK YARA OLUŞMUŞ

Florida Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki uzmanlarca duruma ilişkin kaleme alınan makalede semptomların akut hepatiti işaret ettiği ve ciğerlerde pek çok rahatsızlığa yol açtığı belirtildi.

HEPATİTE YOL AÇAN NIACIN, ENERJİ İÇECEKLERİNDE BOL MİKTARDA VAR!

Hepatit genele olarak aşırı alkol tüketimi, uyuşturucu gibi illegal madde kullanımından kaynaklanıyor.

Doktorlara ve uzmanlara göre, hepatitin asıl nedeni Niacin adı verilen B3 vitamini doz aşımı ve bu vitamin enerji içeceklerinde aşırı miktarda bulunuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler