HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erkek cinsel organındaki eğriliklerin tedavisi nasıldır?

Doğuştan Penis Eğriliği(Kongenital Penil Kurvatur)

Erkek cinsel organındaki eğriliklerin tedavisi nasıldır?

Erkeklerde penisin doğuştan eğriliklerine ‘Kongenital Penil Kurvatur’’ ismi verilir. Kişi doğduğundan itibaren bu vardır fakat çocukluk yaşında genelde ailelerin dikkatini çekmemektedir. Ergenlik ile beraber cinsel istek artışı ve hormonal uyarı sebebi ile mastürbasyon yapmaya başlayan genç penisi ile daha fazla ilgilenmektedir. Bu şekilde penisdeki hafif veya ileri düzeydeki eğrilikler genci rahatsız edebilmektedir. Penis eğriliği olan bir çok genç bunu ailesiyle paylaşamamakta ancak internet yoluyla doktorlara danışma yolunu tercih etmektedir.

Doğuştan penis eğriliklerinde tedavi ancak eğrilik 25 dereceden fazla ise ameliyat ile düzeltilme şeklinde olmaktadır. Eğrilik düzeyi 25 dereceden az ise cinsel ilişkiye engel oluşturmayacağı için ameliyat edilmesi önerilmemektedir.

Doğuştan penis eğriliklerinin tedavisinde hasta 1 gün hastanede yatmakta, sonrasında 1 ay cinsel ilişki yasağı konulmaktadır. Ameliyata bağlı olarak penis cildinde bir iz oluşmaz çünkü ameliyat sünnet derisi kesi bölgesinden yapılmaktadır. Ameliyat sonrası aşırı ağrı problemi olmaz, geceleri penisin sertleşmesine bağlı ağrı olmasını engellemek için penise bandaj uygulaması yapılır.

Doğuştan penis eğriliklerinin tedavisinde ilaç uygulaması veya dıştan eğriliği düzeltici cihazlarla tedavi söz konusu değildir.

Peyronie Hastalığı

İlk defa 1700’lü yıılarda Fransız bir hekim tarafından tanımlanmış bir hastalıktır. Penisin tunika albuginea tabakasında kollagen yapısının değişikliği ile karakterizedir. Peniste eğrilik, penis boyunda küçülme ve sertleşme sorunu ile kendini gösterebilir.

Peyronie hastalığı peniste eğrilik yapan ve doğuştan olmayıp sonradan gelişen bir durumdur. Bu hastalık özellikle 40-50’li yaşlarda görülür, nadiren daha genç yaşlarda da görülebilir.

Peyronie hastalığının kesin bir sebebi net olarak bilinmemekle birlikte penisin travmaya uğradığı sert cinsel ilişki, penise enjeksiyon tedavisi uygulanması bu hastalığın oluşmasını kolaylaştırabilmektedir.

Peyronie hastalığının tedavisinde ilk 6 ay – 1 yıl ilaç tedavisi uygulanır. Bu ilaçlar ağızdan alınan, lezyonun üzerine direkt enjeksiyon uygulaması şeklinde kullanılabilir.

Tedavide ayrıca ESWT yöntemi de son yıllarda kullanılmaktadır. Plak üzerine uygulanan bu yöntem ile eğriliğin düzeltilmesi ve plağın ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Plak büyüklüğüne göre en az 4 seans en fazla 12 seans şeklinde uygulanmaktadır.

Peyronie hastalığında ilaç ve ESWT tedavisi ile sonuç alınamaz ve eğrilik ilişkiyi engelleyecek düzeyde ise ameliyat ile plak olan bölgeye yama (saphen ven ile) konularak eğrilik düzeltilebilir.

Peyronie hastalığı ile birlikte sertleşme sorunu olan ve ağızdan alınan ilaçlarla yeterli sertlik sağlanamayan hastalarda penis protezi takılarak hem eğrilik düzeltilmekte hem de sertleşme sorunu tedavi edilmiş olmaktadır.

Op.Dr.Murad ÇELTİK

Doktorlar merkezi

Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :3 Nişantaşı İstanbul

Tel: 0 212 234 58 55

www.muradceltik.com

www.facebook.com/opdrmuratceltik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler