HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erkeklerde cinsel performansı artırmak için neler yapmak gerekir?

Cinsel birleşme sırasında penisin tam sert olması, erken boşalmamak ve ilişkiyi başlatmak için yeterli cinsel isteğin olması gerekir.

Erkeklerde cinsel performansı artırmak için neler yapmak gerekir?

Penis sertliğinin tam olmaması psikolojik sebeplerle veya belirli hastalıklar sebebiyle olabilir. Performansı artırmak için neler yapmak gerekir sorusunu düşündüğümüzde temel olarak 3 problem karşımıza çıkar;

Sertleşmeyi cinsel ilişki süresince sağlayamamak

Cinsel ilişki sırasında erken boşalma olması

Cinsel isteğin olmaması

Yukarıda saydıklarımızın hepsi cinsel performans artırmak için düzeltilmesi gereken sorunlardır. Bazı kişilerde bu üç sorunun bir tanesi varken bazı hastalarda hepsi birarada olabilir. Bu sorunlarla karşı karşıya kaldığımızda ilk olarak androloji ile ilgilenen bir üroloji doktoruna gitmeniz gerekir.

Doktora gitmeden sertleşme sorununun başlangıcında kendi kendinize yapabileceklerinizi sıralayacak olursak;

-Kilo kontrolü : Boyu 1.78 cm olan bir kişinin kilosunun 78 kilonun altında olması gerekir, eğer fazla ise sertleşme sorununun ortaya çıkmasına yol açacak bir sebeptir.

-Hareketsizlik: Düzenli egzersiz ve spor yapılması cinselliğe iyi yönde etki eder, kas gücünün artırılması doğal olarak testosteron üretimini destekler ve bu da cinselliğe iyi yönde etki eder.

-Doğru ve Dengeli Beslenme : Doğru ve dengeli beslenme derken kalp sağlığı için geçerli olan kurallar cinsel sağlık içinde geçerlidir. Özellikle aşırı yağlı, yüksek kalorili , aşırı şekerli, tuzlu, unlu gıdalardan uzak durulması gerekir.

-Sigara ve Alkol Alışkanlığı : Cinselliği kötü yönde etkileyen iki alışkanlıktır. Kişiler ilk yıllarda sigara ve alkolün cinselliğe kötü etkisini görmese bile ilerleyen yıllarda kalıcı ve geri dönüşsüz etkiler bırakırlar.

-Şeker Hastalığının Kontrol Altında Tutulması: Eğer kişide şeker hastalığı varsa diyetine uyarak ilaçlarını düzenli kullanması ve düzenli egzersiz yapması şeker düzeyinin kontrol altında tutulmasına yardım eder. Şeker düzeyinin kontrol altında tutulması sertleşme sorununun ortaya çıkmasını geciktirir.

Sertleşme sorunu ortaya çıkmadan yukarıda sayılan genel tedbirler alınabilir, sorun ortaya çıktığında üroloji doktoruna başvurularak kan tahlili, penil doppler ultrason yapılarak değerlendirme yapılır. Tedavi için ağızdan alınan ilaçlar, Penise şok dalga tedavisi(EDSWT), penise ilaç uygulaması ve penis protezi seçenekleri uygulanabilir.

Cinsel isteksizlik durumunda kan değerlerinde hormonal bir sorun olup olmadığına bakılır ayrıca prostat iltihabı cinsel isteksizliğin önemli sebeplerinden birisidir. Prostatit varlığı incelenerek tedavisi verilmelidir. Cinsel isteksizlik partner kökenli sebeplere bağlı da olabilir, kişiyi partnerinde bir koku, kıl fazlalığı, cinsel ilişki sırasında olaya katılımcı olmaması, isteksiz tavırlar içerisinde olması da erkekte isteksizliği ortaya çıkarabilir. Bunların dışında yıllardır evli olan kişilerde hemen hemen hep aynı pozisyonlarda cinsel ilişki yaşanması ve değişiklikler yapılmaması isteksizliği ortaya çıkartır. Bu sorunlara yönelik olarak çiftlere cinsel terapi uygulanarak daha iyi bir cinsel yaşamları olmasına katkı verilebilir.

Erken boşalmada sorunun ne zaman başladığı önem arz eder. Eğer erken boşalma yıllardır varsa erken boşalma terapisi uygulanarak kişiye boşalma kontrolünü sağlaması öğretilir. Sonradan ortaya çıkan erken boşalmalar ya sertleşme sorunu sebebiyle ya da enfeksiyon sebebiyle ortaya çıkar. Sebep olan rahatsızlıklar tedavi edildiğinde problem ortadan kalkar.

Op.Dr.Murad ÇELTİK

Doktorlar merkezi

Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :3 Nişantaşı İstanbul

Tel: 0 212 234 58 55

Cep: 0 536 886 12 96

Web: www.muradceltik.com

facebook:

www.facebook.com/opdrmuratceltik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler