HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erkeklerde performans problemi nedir ve tedavisi nasıldır?

Erkekler arasında performans olarak adlandırılan cinsel organ fonksiyonunun yetersizliği durumu halk arasında ‘’İKTİDARSIZLIK’’ olarak da bilinir.

Erkeklerde performans problemi nedir ve tedavisi nasıldır?

Performans problemi, penisin tam sertleşmemesi veya sertliğin cinsel ilişki boyunca sürdürülememesi durumudur.

Sertleşme sorunu yani performans problemi sebepleri psikolojik sebepler veya vücuttaki bazı bozukluklar sebebiyle ortaya çıkabilir. Psikolojik sebepler, işle ilgili , eşle ilgili veya çevresel sebeplerle ilgili olabilir. Örneğin eşi ile evde sürekli tartışma yaşayan bir erkekte eşine kızgınlık sebebiyle sertleşme gerçekleşmeyebilir. Başka bir örneği iş ile ilgili verecek olursak; işleri birden bozulan veya iflas eden bir kişi maddi sorunları başlamadan sertleşme sorunu yaşamazken, maddi sorunlar başladıktan sonra sertleşme sorunu yaşayabilir. Bütün bu saydıklarımız psikolojik sebeplerle ortaya çıkan sertleşme sorunlarıdır. Sıkıntıyı oluşturan durumlar ortadan kalktığında sertleşme sorunu da kendiliğinden düzelir.

Vücuttaki belirgin bir probleme bağlı ortaya çıkan sertleşme problemlerine organik kaynaklı sertleşme sorunu ismi verilir. Penis, içerisindeki kavernozal dokulara kan dolması ile sertleşmenin gerçekleştiği bir organdır. Kanın penise gelmesini engelleyen durumlarda sertleşme sorunu görülebilir. Bunları bilinen hastalıklar arasından belirtecek olursak ; Şeker hastalığı, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği, fazla kilolu olmak, hareketsiz bir yaşam gibi hastalıklar penise kan akımını engelleyen hastalıklardan bazılarıdır.

Sertleşme sorununa sebep olan diğer sorunlar, hormonal problemler(testosteron düşüklüğü, troid hormon bozukluğu v.b.), prostat ameliyatı geçirmek, peyronie hastalığı, nörolojik hastalıklar, ilaç kullanımı, sigara kullanımı, alkol kullanımı, uyuşturucu madde kullanımı gibi sebepler sayılabilir.

Performans kaybının tedavisinde yaşa ve problemin ağırlığına göre çeşitli tedaviler vardır. Günümüzdeki teknolojik gelişmeler ışığında geliştirilen ilaç ve malzemeler sayesinde her yaş döneminde cinsel ilişki için yeterli penis sertlik düzeyi sağlanabilmektedir.

İnsanlar sertleşme sorunu başladığında kalıcı tedavi amacıyla başvururlar. Sertleşme sorununda kalıcı tedavi ‘’Penis protezi takılmasıdır’’. Penis protezi takıldığında penis içine kanın dolduğu dokular uzaklaştırılır, kan yerine sertliği protez içerisindeki sıvı sağlar. Protezde geri dönüş şansı yoktur, fakat protez takılan hastalar her zaman protezin etkisinden memnundurlar. Protez eğer 3 parçalı ise 18 yaşındaki kadar penis sertliği sağlanabilir.

Sertleşme sorununda, EDSWT(penise şok dalga) tedavisi son yıllarda ortaya çıkan, penis içi kan akımını artırarak ve yeni damar oluşumunu tetikleyerek etki gösteren bir yöntemdir. Bilinen bir yan etkisi olmayan bu işlem 6 seans, 12 seans veya 24 seans şeklinde uygulanabilir. İşlem 15-20 dakika civarı sürer. İşlemin uygulanması sırasında bir ağrı olmaz, işlem sonrası hasta günlük işlerini yapabilir.

Performans sorunu olan hastalardan, ilaçların etki etmediği ve protez ameliyatı olmak istemeyenler için penise uygulanan enjeksiyon uygulaması ideal tedavidir. İlaç penis içine insülin iğnesi gibi özel yapılmış küçük ve çok ince uçlu iğneler ile yapılır. Bu sebeple hastalarda iğneye bağlı ağrı pek olmaz. Hastalara ilacın yapılması doktor tarafından birebir uygulamalı öğretilir, hasta cinsel ilişkiden 5 dakika önce sertleşmeyi sağlayacak yeterli dozu uygularak sertleşmeyi sağlamış olur. İlacın dozu 1-2 saat sertlik sağlayacak şekilde ayarlanır.

Op.Dr.Murad ÇELTİK

Web: www.muradceltik.com

facebook: www.facebook.com/opdrmuratceltik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler