HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erken boşalma erkeklerin değil çiftlerin problemi

Erken boşalma, cinsel ilişki sırasında sperm çıkışının kontrol edilememesi ve erken dönemde boşalmanın gerçekleşmesi durumudur.

Erken boşalma erkeklerin değil çiftlerin problemi

Burada süre bir çok bilimsel verilerde değişik belirtilmektedir. Boşalma süresini 1 dakikanın altında, 3 dakikanın altında veya 7 dakika altında boşalma olması olarak belirtilmektedir.

Erken boşalmada sorun boşalmanın kontrol dışı olmasıdır. Kişi cinsel birleşme sırasında gerektiğinde süreyi erkene çekebilmeli gerektiğinde daha uzun tutabilmelidir.

Erken boşalmanın çeşitleri vardır

1.Yaşam Boyu Süre Erken Boşalma: Kişi cinsel hayatının ilk başladığı dönemlerden itibaren her zaman erken boşalma yaşamıştır. Cinsel ilişki yaşadığı her kadında erken boşalma olayını görmüştür. Boşalma kontrolünü yapamamaktadır.

2.Edinsel (Sonradan oluşan) Erken Boşalma: Sonradan ortaya çıkan erken boşalma durumudur. Yıllarca hiçbir sıkıntı yok iken son dönemlerde erken boşalma olması durumudur. Yakın dönemde yaşadığı enfeksiyonel bir durum veya psikolojik bir olay bunu tetiklemiş olabilir.

Erken boşalma, ilişkide sıkıntı oluşturabilmektedir, kişinin boşalmayı kontrol edememesi sonucu bayanın yeterince tatmin olamaması durumu ortaya çıkar. Erkeğin boşalarak sertliğini kaybetmesi olmaktadır fakat bir çok erkek genç yaşlarda tekrar ereksiyonu sağlayarak ilişkiye devam edebilmektedir. Bazı erkeklerde ve ilerleyen yıllarda (30 yaş üstü) ikinci kez ereksiyonun sağlanamaması erken boşalmadan bayanın bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirmesine yol açmaktadır.

Ayrıca erkeklerde ise her cinsel birleşme öncesi erken boşalma endişe ve korkusu, cinsel ilişki öncesi yapılması gereken ön sevişmeyi kısa tutmasına sebep olmaktadır. Bu da bayanlardaki cinsel isteksizliğe sebep olan ayrı bir durumdur.

Erken boşalma, sadece erkeğin değil çiftlerin problemidir, normalde erkek boşalır ve rahatlar fakat bayanda rahatlama olmaması hem erkekte bir yetersizlik duygusu yaratırken kadında da cinselliğe karşı bir soğuma durumu ortaya çıkarmaktadır.

Erken boşalma tedavisinde tedaviyi belirlerken sorunun ne kadar zamandır olduğu önem taşımaktadır. Sonradan ortaya çıkan erken boşalmalarda prostatit ve meni kanallarında enfeksiyon en çok karşılaşılan durumdur. Bunun haricinde başka hastalıklar veya psikolojik travmalara bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Bazen erkekte sertleşme sorunlarının başlaması erken boşalmayı tetikleyebilmektedir.

Hastadan ayrıntılı hikaye alınarak sebebi ve ne tipte erken boşalma olduğu belirlendikten sonra tedavi planı yapılır. Enfeksiyon düşünülen durumlarda antibiyotik tedavisi verilirken yaşam boyu süren hastalarda ilaç tedavisi veya davranış tedavisi uygulamaları yapılması gerekir.

Erken boşalma tedavisi her zaman yüz güldürücüdür fakat hastanın verilen ilaç tedavilerini ve davranış tedavilerini tam olarak uygulaması gerekir. Bu aşamada eşinin desteği de tedavinin önemli bir kısmını oluşturur.

Op.Dr.Murad ÇELTİK

Doktorlar merkezi

Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :3 Nişantaşı İstanbul

Tel: 0 212 234 58 55

www.muradceltik.com

www.facebook.com/opdrmuratceltik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler