HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eros tipi dudak dolgusu

Güzel bir gülümseme kadar yüzü güzelleştiren başka bir estetik operasyon yoktur. Güzel bir gülümseme ise güzel dudaklarla daha çok ortaya çıkar.

Eros tipi dudak dolgusu

Güzel dudağın kriterleri ise dudağın hacmi, genişliği, simetrisi, alt ve üst dudağın birbiri ile orantısı olarak sayılabilir. Gülerken dişlerin görünme oranı, dudağın şekli ve kıvrımları çok önemlidir. Güzel bir dudakta alt dudak, üst dudaktan üçte bir oranında daha dolgun olmalı, gülümserken diş etleri ortaya çıkmamalıdır.

Sadece yüzün güzelliğinde değil, duyguların ifadesinde dudak güzelliği çok önemli bir yer tutar. İnce dudaklar, kişiyi olduğundan daha sinirli, yorgun ve yaşlı gösterir. Dolgun dudak gençliğin simgesi durumundadır. Kişinin daha sağlıklı, enerjik ve mutlu görünmesini sağlar. Güzel bir dudakta dolgun dudakların yanı sıra, şeklini ortaya çıkaran dudak konturu, üst dudak ile alt dudak arasındaki üçte ikilik boyut oranı, üst dudağın tam ortasındaki eros yayı kıvrımı çok önemlidir. Eros tipi dudak estetiğinde aşkın, cazibenin, gençliğin sembolü olan Eros yayı daha belirgin hale getirilir.

Dudak anotomisinde philtrum sırtları, üst ve alt dudak konturu, Eros yayı, dudak yapısı ve ağız kenarları arasındaki uyum çok önemlidir. Alt üçte iki, üst dudak ise üçte bir oranında dolgunlaştırılmalı, Eros yayı kıvrımından başlayan kontur işlemi dudak kenarlarına kadar devam ettirilmelidir.

Eros tipi dudak dolgusu ile daha çekici dudaklar

Eros tipi dudak estetiğinde dudaklara yüz ile orantılı bir şekilde olması gereken dolgunluk sağlanarak, dudaklar daha çekici bir görünüme kavuşturulmaktadır. Eros yayı ideal dudak yapısında olması gereken bir kıvrımdır. Bazı durumlarda bu kıvrım doğuştan olmayabiliyor ya da zamanla şeklini kaybeden dudaklarla birlikte ortadan kalkabiliyor. Bu deformasyon kişilerin olduğundan daha yaşlı bir görünmesinin yanı sıra sinirli hatta mutsuz ve sinirli görünmesine de yol açabiliyor.

Eros tipi dudak estetiğinde özellikle cupid yani Eros yayı belirgin hale getirilerek dudağın geneli şekillendirilerek dolgunluk kazandırılıyor. Dudak dolgunlaştırma sanatı için hem estetik hem de teknik bilgi bir arada olmalıdır. Gelişen teknoloji sayesinde hastanın resimleri üzerinden 3D simülasyon cihazları ile kişinin üç boyutlu görüntüsü üzerinden ameliyat tasarlanabiliyor. Hasta, cerrahla birlikte dudağının şekline karar verebiliyor, böylece hayal ettiği görünüme daha güvenli bir şekilde kavuşabiliyor.

Eros tipi dudak dolgusu işlemi nasıl uygulanıyor?

Dudak dolgunlaştırma işleminde çeşitli teknikler uygulanabiliyor. Bunlar kalıcı ve geçici dudak dolgunlaştırma operasyonları olarak ikiye ayrılabilir. Kalıcı dudak dolgusunda implant ya da yağ enjeksiyonundan faydalanılmaktadır. Ancak günümüzde estetik cerrahlar bunları pek fazla tercih etmemektedir. Geçici dolgu enjeksiyonlarını çok daha güvenilir bulmaktadır. Zamanla yaşlanmaya devam eden dudaklardaki kalıcı dolguların revizyonu oldukça risklidir. Geçici dolgularda dudak her uygulamada geçirdiği değişim sürecine uygun olacak şekilde yeniden şekillendirilebiliyor. Bu da geçici dolguların güvenirliğinin artmasını sağlıyor.

Dudak dolgusunda hyaluronik asit dudak dolgusu güvenirliği açısından çok daha fazla tercih edilmektedir. Cildimizin doğal yapısında da bulunan bu dolgu enjeksiyonu ile çok ince uçlu iğneler ile ortalama 15 – 20 dakika içinde enjekte edilebilmektedir. Dolgu enjeksiyonu esnasında genellikle hiçbir şekilde sızı ya da ağrı hissedilmez. Dudak şekli birkaç dakika içinde görünür hale gelir. Uygulamanın hemen ardından hasta normal hayatına devam edebilir. Geçici dudak dolgusu enjeksiyonunu etkisini ortalama 1 ila 1,5 yıl devam ettirebilmektedir. Bu sürenin sonunda işlemin tekrarlanması gerekmektedir.

Sevgiyle kalın..

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler