HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fue Tekniği İle Saç Ekimi Tedavisi

Saç ekimi; yaşın ilerlemesi, stres ve genetik yatkınlıklar sonucu dökülen saçların tedavisi olarak tanımlanmaktadır

Fue Tekniği İle Saç Ekimi Tedavisi

Saç ekimi; yaşın ilerlemesi, stres ve genetik yatkınlıklar sonucu dökülen saçların tedavisi olarak tanımlanmaktadır. Saçların dökülmesi sonucu oluşan öz güven eksikliği, sosyal çevrenin olumsuz yönde etkilemeleri ile birlikte saç ekimine karar verilir. Saç ekimi yöntemlerinin hepsi, uygun görülen alandan kendi saç kökleriniz alınarak, ekim için planlanan bölgelere ekilmesi ile gerçekleşir.

Estethica hastanelerinde uzmanlar tarafından uygulanan saç ekimi “ FUE “ tekniği kullanılarak yapılmaktadır.

Saç ekimi sadece Türkiye’de değil tüm dünyada her geçen gün daha fazla insan tarafından tercih edilen bir uygulama olmaya başlamıştır. Saç ekimi yaptıracak kişilerde, öncelikle hangi teknik ile uygulama yapılacağını, kaç greft ekileceğini ve işlem sonrasında ekim yapılan alanın ne kadar sıklıkla kapanacağını çok iyi bir şekilde anlatmak gerekmektedir. Öncesi ve sonrası resimler hasta iknası ve güveni açısından çok önemlidir.

Saç ekimi greftleri kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bu karar işlem öncesinde saç ekimi uzmanları tarafından yapılan muayene sonucunda alınır. Bir greft 2 ya da 3 saç telinden oluşur. Bunu da 2000 greft olarak hesaplarsak 3000 – 4000 saç teli demektir. Saç ekiminde, saçlı derinin durumu (kök alınacak alan), kafanın şekli ve saçsız (ekim yapılacak alan) bölgenin genişliğine göre uygulama yapılmaktadır.

Saç Ekimi Öncesi Neler Yapılmalı?

Hastanın saç ekimine gelmeden 3 ile 5 gün öncesinde alkol almaması gerekir. Kronik bir rahatsızlığı ya da sürekli kullandığı ilaçları var ise, saç ekimi için planlanan günün öncesinde mutlaka bunlar doktora bildirilmeli, rahat edilebilecek önden düğmeli ya da fermuarlı kıyafetler giyilmelidir. Operasyon günü hastaneye gelirken kahvaltı yapılmalıdır. Ekim yapılacak bölgenin uzmanlar tarafından planlaması yapılarak, çizimi gerçekleştirilir.

Fue Tekniği Nedir?

FUE tekniği ile yapılan saç ekiminin aşamaları şu şekildedir:

1-Öncelikle saçlar kısa kesilir. Lokal anestezi ile uyuşturularak saç ekimi yapılacak alanın hazırlığı ve kanal açma işlemi ile yapılır.
2- Greftlerin alınması ve açılan kanallara mikro motor ile yerleştirilmesi işlemi gerçekleştirilir.
3- Donör alana geçici pansuman yapılmaktadır.
4-Operasyonun gerçekleştiği gün gecenizi rahat geçirmeniz için dikkat etmeniz gereken konular ve tavsiyeler ile ilgili yazılı bir dosya verilir. 1 hafta kullanacağınız reçeteniz düzenlenir.

Saç Ekimi Sonrası

Saç ekimi operasyonundan sonra evinize dönebilirsiniz. Saç ekimi işlemi kadar, ekim sonrası bakımı da oldukça önemlidir. Operasyonun ikinci günü ilk yıkamanız hastanede uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Yıkama işlemi sırasında özel şampuan ve losyon kullanılmaktadır. Bu şampuan ve losyonu 10 gün boyunca saçlarınızı gösterildiği gibi yıkayarak kullanmalısınız. Özellikle ilk üç gün bol sıvı tüketmek önerilir. Saç ekimi işleminden sonra 10 gün periyodunu bitirdiğinizde ekilen saçlarda yavaş yavaş dökülmeler başlamaktadır. 3 aya kadar bu dökülmenin devam etmesi normaldir. Üçüncü ay itibari ile dökülmeler durur ve ekilen saçlar dökülmemek üzere çıkmaya başlar. Bu süreç içerisinde kuaförde tıraş olunmamalı, üç ay sonra saç kesimi gerçekleştirilmelidir.

Saçlar zaman geçtikçe doğal halini alacaktır. Saçların son halini alması için ortalama bir yıl gibi bir sürenin geçmesi hedeflenir. Ekim yapılan alandaki saçlara kökleri güçlendirmek, hala devam etmekte olan dökülmeler var ise bu dökülmeyi durdurmak ve vitaminler ile beslemek isteniyor ise ekimden 2 ay sonra PRP veya mezoterapi işlemleri gerçekleştirilebilir. Saç ekimi sonrası kişinin hem psikolojik durumu hem de zayıf sağlıksız görünen saçlarının düzelmesi amaçlanmaktadır.

İstanbul’da bulunan saç ekimi kliniklerimizden daha detaylı bilgi almak ve ön görüşme sağlamak için; www.estethica.com.tr / 444 68 96

Bu sayfada reklam uygulaması yapılmıştır


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler