HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Geniş basenli olmak kaderimiz değildir

Her toplumun kendine özgü bir vücut tipi vardır. Bizim de toplumumuzdaki kadınlarımızın ırksal olarak geniş basenli olmaya eğilimi vardır.

Geniş basenli olmak kaderimiz değildir

Ancak bu özelliğin bizim kilo almamızla beraber gitgide büyüyen bir problem olmasına gerek yoktur. Kilo alıp vermek hemen hemen herkesin belli zamanlarda başına gelebilen bir problemdir. Kimi kişilerde bu kilolar vücudun her bölgesine yayılabilse de; kimilerinde fazla kilolar bölgesel olarak karın, bel, sırt ya da basen bölgelerinde toplanabilmektedir. Özellikle bizim toplumumuzun ırksal özelliklerine göre, kadınların basen bölgesi genişlemeye çok müsaittir. Bazen sadece birkaç kilo alınması ile beraber, basen bölgesinde genişleme ortaya çıkar. Bu da kişileri estetik açıdan rahatsız edebilir. Kış aylarında bölgesel fazlalıklarımızı saklama yolları olsa da, yaz aylarına girerken bu şikayet rahatsız edici olur.

Bölgesel yağlanmalardan kurtulmanın birçok yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler ameliyata kadar genişleyebilen bir yelpaze içinde ele alınabilir. Ancak günümüzde artık sosyal hayatımıza devam edip, bölgesel yağlanmalardan kurtulmak daha tercih edilir olmuştur.

Ameliyatsız bölgesel zayıflama yöntemleri çok çeşitlidir. Bu yöntemlerden kimisinde belli yoğunlukta yağ olmadan bölgesel yağlara ulaşmak mümkün olmamaktadır. Özellikle vakumlu yöntemlerde çok az yağ olan bölgeler vakumlanamadığı için, tedavi bu kişilere uygulanamaz. Bu alanda en yeni teknolojilerden biri olan temassız incelme tedavisi ile çok az yağlanması olan kişilerin bile bölgesel olarak yağlarına ulaşılıp, bu bölgeler tedavi edilebilir.

Bacak bölgesi bölgesel incelme açısından karın ya da bele göre daha dirençli olan bir bölgedir. Bunun nedeni bacaklardaki kas yapısının daha kalın olması, bacaklardaki yağlanmanın karın ve bele göre nispeten daha geniş alanlara yerleşmesi olarak sayılabilir. Bu nedenle ameliyatsız olarak bacak bölgesinde incelme sağlayabilmek belli bir süre gerektirir.

Özellikle bazı kadınların basen bölgesi, sadece 1 ila 2 kilo aldığında bile, gereğinden daha geniş gözükebilmektedir. Bunun sebebi, o kişilerin genetik olarak bölgesel yağlanma bölgelerinin basen bölgesi olmasıdır. Bu gibi durumlarda diyet ve spor alışkanlıkları kısa sürede değiştirilmezse, ( sıkı ve doğru bir diyet programı ile yeterli ve doğru spor faaliyetleri ) bölgesel yağlar dirençli hale gelip, incelme daha zorlaşabilir. Genişlemiş basenlerin bu görüntüsünde devreye destek tedavileri girebilir.

Temassız incelme tedavisinde, Vanquish Me adı verilen cihaz ile basen bölgesine özel bir başlık yerleştirilir. Başlık hiçbir şekilde cilde temas etmez. Bu sayede başlık iki ila üç santimetre uzaklıktan, tüm basen ve iç bacak bölgesini çevresel olarak tarar. Cihaz, bu bölgelere çevresel olarak radyofrekans dalgalarını yollar. Bu sayede bacakta kalınlaşma görüntüsüne sebep olan fazla yağlar, radyo dalgalarının etkisi ile küçülür. Küçülen yağ hücreleri de dolaşım sistemi ile vücuttan atılır. Yağ hücreleri küçülerek dolaşım sistemine girdiğinden, hiçbir şekilde damarlarda tıkanma veya buna benzer bir yan etkiye neden olmaz. Bu tedavinin 4 ila 6 defa uygulanmasının sonucunda bacaklardaki fazla yağlanma şikayeti ortadan kalkar. Bu sayede genişlemiş basen görüntüsü gider ve daha ince görünümlü bacaklar ortaya çıkar.

Bacak bölgesine yapılan temassız incelme tedavisinin avantajları; cilde herhangi bir temasın olmaması; bu sayede hem hijyenik olması hem de bacağın tümünü geniş açıdan tarayabiliyor olması; bacak cildine temas etmediğinden cildin üzerinde herhangi bir gevşeme görüntüsünün ortaya çıkmaması; görebildiği tüm bölgesel yağlara ulaşıp tedavi edebiliyor olması; kısa süre içinde bacaklarda incelme yapabiliyor olması; herhangi bir ağrı olmaması; anestezi ya da nekahat dönemine ihtiyaç olmaması; doktor kontrolünde yapılıyor olması; hiçbir yan etkisinin olmaması olarak sayılabilir.

Ameliyatsız bölgesel zayıflama yöntemlerinde önemli olan doktor kontrolünde ve güvenli tedavi sistemlerinin kullanılmasıdır. Bu özellikleri karşılayan tedavi sistemleri ile başarılı olunabilir.

Dr. Öykü Maraşoğlu Çelen

Dermatoloji Uzmanı

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler