HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göç ve yoksulluk intihar nedeni

Kadın Eğitimi ve Danışmanlık Merkezi (EPİDEM) psikologlarından Nedret Güzel, merkeze yapılan başvuruların çoğunluğunu intihara eğilimli ve aile içi şiddete maruz kalan bayanların oluşturduğunu söyledi.

Göç ve yoksulluk intihar nedeni

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 yıl önce kurulan EPİDEM'e 1,5 yıl içerisinde, 260'ın üzerinde bayan başvururken, bu bayanların yüzde 65'inin intihara eğilimli oldukları belirtildi. EPİDEM psikologlarından Nedret Güzel, merkeze yapılan başvuruların çoğunluğunu intihara eğilimli ve aile içi şiddete maruz kalan bayanların oluşturduğunu belirterek, intihara eğilimli olan yaş gurubunun 15 ile 35 yaş arasında kadınların oluşturduğunu söyledi.

İntihar eğiliminin başlıca nedenlerini göç, yoksulluk ve kent yaşamına ayak uyduramama gibi olguların oluşturduğunu kaydeden Nedret Güzel, "EPİDEM olarak günde 5 bayanla bire bir görüşerek sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ancak bu bayanların büyük bir bölümü, psikolojik danışmanlığın hala farkında değiller. Kendilerini hep ilaçlarla sakinleştirmeye çalışıyorlar. Burada en ağır sorun olarak karşımıza, aile içi geçimsizlik ve küçük yaşta cinsel istismar ve ihmaller çıkıyor. Sorunların temeline inildiğinde, gerçekten başvuran bayanların tamamının, kapsamlı bir danışmanlık hizmetine ihtiyaç bulunduğunu görüyoruz. Bizler bu anlamda üzerimize düşen tüm görevi eksiksiz bir şekilde yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler