HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göğüs büyütme ve burun estetiği öncesi bilmeniz gerekenler

Yıllardır sayısız meme ve burun estetiği yaptım. Her estetik operasyon cerrahi bir müdahaledir ve iyileşme süresi kişiden kişiye göre değişir.

Göğüs büyütme ve burun estetiği öncesi bilmeniz gerekenler

Gün içerisinde estetik burun ameliyatı olmak için başvuran hastalarım bana gelmeden önce bilgi toplar. Başka doktorlardan da görüş almıştır ve ne istediği konusunda artık daha biliçlidir. Tabi keşke herkes bu tanıma uyan hasta kategorisinde olsa. Her ne operasyon yaptıracaksanız sonrasında iyileşme süresinin kaliteli geçişi size bağlı bir durum. Doktorunuzu dinleyerek kısa zamanda ayağa kalkabilirsiniz.

Burun estetiği ameliyatı düşünüyorsanız…

Burun estetiği operasyonları başlı başına zor operasyonlardır. Ancak başarı oranı bir o kadar da yüksektir. Hastaların kişisel gelişimlerinde görüntünün önemi günümüzde yadsınamaz bir haldeyken kişilerin kusurlu gördükleri burun hatlarıyla oynayabilme ve yepyeni bir tasarıma sahip olabilmeleri sosyal ve iş yaşantılarına da olumlu yansıyor. Burun operasyonu öncesi bilgisayarda yapılacak tasarımınızı göreceksiniz. Bu görüntü ve profil beklentilerinizi karşılıyorsa operasyonda benzer tasarımı yapılır. Kişisel olarak ben kapalı estetik burun ameliyatı yapmayı tercih ediyorum. Bu yöntem sayesinde hastalarımda morluk ve şişlik gibi operasyon sonrası rahatsızlıkları çoğunlukla yaşamıyorlar. Son yıllarda yapılan estetik burun operasyonlarında estetik kaygılar aşırıdan ve trendlerden uzak olarak daha doğal ilerliyor. Doğal yaklaşımlar burun operasyonlarının başarı oranlarını daha da yükseltiyor. Operasyon sonrası eskisine göre daha kolay iyileşme sürecinin yaşanması da tabii ki hastadan hastaya değişiyor. Burun operasyonları 6 ila 1 yıl içinde oturur ve son halini alır. Bu süre zarfındaki şişlikler normaldir. Zamanla ödem azalarak burnunuzun inceldiğini görürsünüz.

Silikonla göğüs büyütme estetiği düşünüyorsanız…

Dikleştirme, toparlama ve küçültme gibi pek çok meme bölgesi sorunlarına dair çözümler varken en çok merak edilen silikonla göğüs büyütme operasyonları oluyor. Büyütme esnasında belirlenen diğer kusurlarında minimuma indirilmesi mümkün. Yani göğsünüzü küçültürken, dikleştirme operasyonu da yapabiliyoruz. Sıkça yapılan bir operasyon olmasına karşın akıllarda en çok soru bırakan bir estetik alanı. Zannediyorum implantların vücuda adapte olma sürecini hafızasında canlandırmada zorlanan ya da hissiyat kaybı gibi eski dönemlere ait sorunları akıllara getiren endişeler taşıyorlar. Bu sorunları bir kenara bırakmanın vakti çoktan geldi. Eski teknik ve teknolojilere ait verileri günümüz teknoloji ve silikon yapılarıyla karşılaştırmak haksızlık olur. Silikon implantlar yapıları geri eskisinden çok daha vücuda uyumlu, hafif ve ince yüzeylere sahipler. Biz estetik cerrahların da yıllar içerisinde bu konuda uzmanlaştığını kabul etmemiz gerekir. Estetik kaygıların ötesinde artık tarzların konuşulduğu koca bir cerrahi alandan bahsediyoruz.

Silikonla göğüds büyütme estetiği hasta ve cerrahın ortak kararla en doğru implant seçimini yaptıktan sonra hastanın 6 ila 8 ayda iyileşme süreci sonrası göğsün alacağı son şekli beklemesi gerekiyor. Bu sayede operasyonun başarılı geçip geçmediği konusunda sağlıklı bir karar veriliyor. Operasyon sonrası 2 hafta ila 1 ay dikkatli olmanız gerekiyor. Dikişlerinizin iyileşmesi ve zamanla izlerinin kaybolması sağladığınız hijyen ve bakım sayesinde gerçekleşecektir. Bu sorumluluğu alıyor ve küçük göğüsleri geride bırakmak istiyorsanız, silikon implantlarla gerçekleştirilen yeni nesil silikon operasyonlar sorununuz için çözüm olabilir.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

facebook: guncelestetik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler