HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göğüs büyütmede kullanılan implant türleri nelerdir?

Silikon göğüs büyütme operasyonu yaptırmayı düşünüyorsanız, içi salin sıvıyla doldurulan implant ile silikon jelle doldurulan implanttan hangisini tercih edeceğiniz ikilemine düşmüş olabilirsiniz.

Göğüs büyütmede kullanılan implant türleri nelerdir?

Silikon göğüs büyütme operasyonu yaptırmayı istiyorsanız, işte size bu seçenekleri değerlendirmeniz konusunda yardımcı olabilecek birkaç bilgi.

Salin ve silikon göğüs implantlarının farkı nedir?

Salin (vücut sıvısına benzeyen bir tuz-su çözeltisi) implantta da silikon implantta da kullanılan silikon bir dış kabuk vardır. Bunun nedeni silikonun yumuşak ve dayanıklı yapısının göğüsün yapısına benzer olmasıdır. Bu silikon balonun özellikleri farklı implant türlerinde aynı kalsa da, fiziksel ve kıvamsal farklılıklara sahip olmasına neden olan içlerine doldurulan materyallerin maddesel özellikleridir.

Salin göğüs implantları

Salin implantlarda silikon balon içerisine doldurulan madde steril bir tuz çözeltisidir. İmplant balonu göğse boş bir şekilde önceden yerleştirilir ve madde, yerleştirildikten sonra doldurulur.

Salin implantları meme büyütme ameliyatı olmak isteyen kadınlarda 18 yaş üstünde, yeniden oluşturma veya yapılandırma ameliyatı isteyenlerde herhangi bir yaşta kullanılabilir.

Silikon göğüs implantları

Silikon implatlarda implant balonunun içi yapışkan, dayanıklı ve daha güvenilir silikon jelle doldurulur. Bu implantların dolumu yerleştirilmeden önce yapılır. Silikon jel daha yoğun bir akışkan olması sayesinde insan yağ dokusunun özelliklerini daha yakın bir şekilde taklit edebilir. Çoğu kadın silikon implantlarının görünümü ve hissettirdikleri açısından doğal göğüs dokusuna daha çok benzediğini söyler.

Silikon implantlarda meme büyütme ameliyatına uygun olan minimum yaş 18 olsa da, göğüsün yeniden oluşturma veya yapılandırma ameliyatının yaş sınırı yoktur.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler