HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göğüs büyütmeyle ilgili merak edilenler

Estetik cerrahinin en popüler operasyonlarının başında göğüs büyütme estetiği geliyor. Aynı zamanda hem kadınları hem de partnerlerini en çok mutlu eden operasyonların başında yer alıyor. Meme büyütme estetiği aşırı küçük ya da asimetrik göğüsler için uygundur. Bu operasyonlar göğüslerinin doğal şeklinden memnun olmayan ve genel sağlık durumu yerinde olan kişiler için uygundur. Göğüs büyütme estetiğiyle ilgili en merak edilen konular ise şunlardır:

Güvenilirdir. Bunların en başında meme estetiğinin güvenilirliği geliyor. Meme büyütme estetiği estetik cerrahide en sık uygulanan ve güvenilirliği ispatlanmış bir prosedürdür. Meme dokusuna en yakın hissi sağlayan silikon meme implantları en fazla tercih edilen malzemedir. Doğal görünümü artırmak için özellikle yeterli meme dokusu olmayan hastalarımızda kompozit meme estetiği tekniği uygulanmaktadır. Bu teknikte silikon implantın konturlarının belli olmaması için yağ enjeksiyonu da uygulanmaktadır. Böylece yumuşak doku eksikliği sorununun da giderilmesi sağlanır. Meme büyütme estetiği herhangi bir risk içermeyen, çoğunlukla başarılı sonuçlanan operasyonlardır.

Ağrısızdır. Meme büyütme estetiğinde çoğunlukla genel anestezi uygulanır. Bu sayede operasyon sırasında genellikle ağrı ya da sızı hissedilmez. Eğer hafif de olsa ağrı hissedilse de basit ağrı kesiciler ile rahatlıkla kontrol altına alınabilir.

İzsizdir. Meme büyütme estetiğinde dikiş izleri çoğunlukla göğüslerin doğal kıvrımlarına saklanacak şekilde açılır. Başlangıçta kırmızı bir çizgi halinde olsa da iyileştikçe belli belirsiz bir hal alır.

Doğal görünmelidir. Meme boyutu ve şekli boy, kilo ve genel vücut yapısı göz önüne alınarak belirlenir. Bunun yanı sıra göğüs kafesinin dar ya da geniş olması, yine doğal göğüslerin büyüklüğü gibi etmenler de hesaplamalar sırasında göz önünde bulundurulur. Memenin ideal boyutunu ve şeklini belirlerken amaç kolay taşınması, vücudun genel hatlarıyla uyumlu olması en önemlisi doğal ve estetik görünüme sahip olmadır.

İmplant tipi seçimi önemlidir. Yuvarlak ve damla tipi olmak üzere iki çeşit meme implantı türü vardır. Meme implantının şekli kişinin tercihlerine göre belirlenir. Günümüzde kullanılan 3D görüntüleme teknikleriyle her iki tip de hastaya gösterilerek en uygun seçeneğe hasta ile cerrah birlikte karar verilmelidir.

Emzirmeyi etkilemez. Çoğu durumda göğüs büyütme, meme emzirme ya da süt verme yeteneğinize engel olmaz. Göğüs implantları anne sütünü ve emzirme yeteneğini etkilemez.

İyileşme süreci hızlıdır. Meme estetiği ameliyatı sonrası iyileşme süreci kullanılan tekniğe, hastanın genel sağlık durumuna ve yaşam tarzına göre değişiklik gösterir. Operasyondan sonra iyileşme sürecini hızlandırmak için hastaya gerekli uygulamalar bildirilir.

Meme büyütme estetiğiyle ilgili size özel daha ayrıntılı bilgi almak için estetik cerrahi uzmanına başvurabilirsiniz.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

http://www.guncelozturk.com/

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler