HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göğüs dikleştirme operasyonunda merak ettikleriniz

Göğüs dikleştirme operasyonu göğüslerinize gençlik ve dirilik kazandırır.

Göğüs dikleştirme operasyonunda merak ettikleriniz

Sarkık, asimetrik, hacmi azalmış göğüslere, gevşek meme uçlarına ve gergin areola bölgesine yapılır. Eğer çok fazla veya az göğüs hacmine sahipseniz, göğüs büyütme veya küçültme ameliyatı en iyi sonuçlara ulaşmak için kaldırmaya artı olarak tavsiye edilebilir. Her yıl binlerce kadın başarılı göğüs kaldırma ameliyatını önemli bir problem yaşamadan geçirir, sonuçlardan hoşnut kalır.

Göğüs dikleştirme ameliyatını ne zaman düşünmelisiniz?

• Hamilelik, emzirme, yerçekimi, kilo alma ya da verme, yaşlanma ve genleriniz göğüslerinizin şeklini bozuyor ve sarkmasına sebep oluyorsa,

• Eğer cerrahınız meme implantının istediğiniz biçim ve hatları sağlamakta yetersiz kalacağını düşünüyorsa,

• Meme ucu ve çevresindeki dokular çok gerginleştiyse, göğüs dikleştirme sizin için doğru tercih olacaktır.

Göğüs dikleştirme ameliyatının artıları ve eksileri nelerdir?

Göğüs dikleştirme ameliyatı göğüslerinizin şeklini, simetrisini, görünüşünü gençleştirip güzelleştirirken aynı zamanda kıyafetlerin içinde de daha iyi görünmenizi sağlayarak özgüveninizi arttırır. Ancak bu prosedürün olumsuz bir takım sonuçları da olabileceği göz ardı edilmemelidir. Öncelikle her göğüs ameliyatında olduğu gibi göğüs altında (sutyen veya mayo gibi kıyafetlerle kolayca kapatılabilecek) silik bir yara meydana gelir. Ayrıca yerçekimi ve yaşlanmanın göğüs dikleştirme ameliyatının etkilerini zamanla azaltabileceği gibi ameliyat sonrası hamilelik de yeni görünümünüzü riske atar.

Göğüs dikleştirme için en uygun adaylar kimlerdir?

Göğüs dikleştirme sizin için doğru tercih olacaktır.

Eğer siz de gün geçtikçe sarkan göğüslerinizden mutsuzsanız meme ameliyatlarına başvurmayı düşünmüş olabilirsiniz. Cerrahınız göğüs büyütme ve dikleştirmeyi birleştirmek için öneride bulunursa şaşırmayın çünkü ilave prosedür hedefinizi gerçekleştirmekte gerekli olabilir.

Size göğüs dikleştirme ameliyatını düşündürmüş olabilecek bazı nedenler şunlardır:

• Sıkılık ve dolgunluk eksiği olan göğüsler

• Birbirinden daha farklı görünen göğüsler; teki diğerinden daha istenilene yakın, sıkı ve güzel duruyorsa.

• Sarkık ama eş boyutlu göğüsler,

• Aşağı bakan sarkık göğüs uçları ve areola,

• Boyutları eşit olmayan göğüsler,

• Çok büyük olmayan göğüsler (büyük göğüslerde yapılan dikleştirme küçük göğse oranla daha kısa süreli ve bozulmaya meyillidir.)

• Gebelik ve sonrasında emzirme sürecini de tamamlamanız. Eğer çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız bu ameliyatı ertelemeyi düşünün. Hamilelik göğüslerin gerilerek sarkmasına neden olur ve ameliyatın faydalarını riske atar.

Eğer bu operasyon hakkındaki beklentileriniz gerçekçi, düşünceleriniz olumluysa ve genel olarak sağlığınız da yerindeyse göğüs dikleştirme operasyonu için iyi bir adaysınız demektir.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

Instagram takip: guncelozturk

Facebook: guncelestetik

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler