HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Göğüs tiplerine göre göğüs büyütme

Kadının göğüs şekli genetik faktörler, iklim koşulları, beslenme şekli, yaşam tarzı, yaşlanma gibi nedenlerle hayatı boyunca sürekli bir değişim içerisindedir.

Göğüs tiplerine göre göğüs büyütme

Hatta göğüsler kendi arasında bile farklılık gösterir ve genellikle göğüslerden biri diğerine göre daha büyük olur. Genel olarak 6 çeşit göğüs tipi var. Bunlardan bazıları iyi bilinirken bazı tipler ise çok fazla bilinmemektedir.

1. İdeal Göğüs Biçimi: Bu tip göğüslerde göğüs ucu dışarıya bakarken yere paralel olarak konumlanmıştır. Göğüs iyi bir tona ve renge sahiptir ayrıca yumuşak ve diridir.

2. Sarkık Göğüsler: Bu tip göğüslerde hem göğüsün kendisi hem de göğüs uçları aşağıya doğru bakar. Göğüslerde sarkma oluşmasına birçok etki sebep olabilir. Bunlardan ilki tabi ki yer çekimidir. Yaşlanmayla birlikte menopoz çağına yaklaşan kadınların göğsü tutan dokuların sağlamlığı ve elastikiyeti azalır ve sarkmalar oluşur.

3.Damla Şekli Göğüs Biçimi: Memelerinizin alt kısmı yani meme uçlarından aşağıda kalan bölüm, üst tarafa göre daha dolgundur. Yani benzetme yapmak gerekirse adeta bir kaydırağı anımsatan bir görünüme sahiptir.

4.Yassı Göğüs Biçimi: Memeleriniz küçük olmamasına rağmen, üst kısımdaki dokunun meme uçlarınıza düz bir şekilde gelmesiyle oluşan biçimdir.

5.Küçük Göğüsler: Hem memenin kendisi hem de meme uçları küçüktür. Genellikle kadınlar tarafından beğenilmeyen ve plastik cerrahiye en sık başvurulan meme tipidir.

6.Büyük Göğüsler: Büyük göğüslü kadınlar göğüslerinin yağ dokuları yüksek hacme sahiptir. Bu göğüs tipi de bazı kadınlar tarafından beğenilmediği için plastik cerrahiye başvurulmaktadır.

Göğüs büyütme yaptırmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken çok önemli bir nokta var: Göğüs büyüklüğü kişinin bedeniyle mutlaka orantılı olmalıdır. Çok ince bir bedene çok büyük yapılmasını istemek hem sağlık hem de görünüm açısından doğru değil. Göğüs estetiğinde doktorunuzun tavsiye edeceği boyuta uymak size çok daha memnun olacağınız sonuca ulaştıracaktır.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler