HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamile kalmayı kolaylaştıran öneriler

Jin.Op.Dr.Rami Asker hamile kalmayı kolaylaştıran öneriler hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Hamile kalmayı kolaylaştıran öneriler

Bu yazımda özellikle bir an önce gebe kalmayı isteyen veya bir süredir denemelerine rağmen gebelik elde edemeyen çiftlere bu amaçta yardımcı olabilecek yöntemler,gıdalar ve bir takım önerilere değineceğim. ama öncelikle şunu belirtmek gerekir ki,12 ay hiç korunmadan ve düzenli cinsel ilişkilerine rağmen gebelik elde edemeyen veya 1.ci gebeliğinden sonra yada 35 yaşından büyük bayanlarda 6 aylık korunmasız ve düzenli ilişkiye rağmen gebelik oluşmuyorsa o zaman kısırlık yani infertilite den söz edilir ve bu çiftlerin bu yazıda bahsedeceğim önerilere ve yöntemlere başvurması zaman kaybı sayılır,bu tip çiftlerin en doğrusu zaman kaybetmeden bir jinekoloji uzmanına tedavi için başvurmalarıdır.

Bir an önce gebelik düşünen çiftler nelere dikkat etmelidir?

1-Korunma yöntemleri bırakıldıktan ne kadar sonra gebelik elde edilebilir?

Uzun süre etkisi olan korunma yöntemleri mesela korunma iğnelerinin etkisi ortadan kalkması için ve gebelik elde etmek için 3-4 ay geçmelidir,spiralin çıkarılmasından veya doğum kontrol haplarının bırakılmasından 1 ay sonra gebelik elde edilebilir.

2-Cinsel ilişki düzeni ve sıklığı nasıl olmalı?

Haftada en az 2–3 kez cinsel ilişki olmalıdır. Bu şekildeki çiftlerin %70′i 6 ay içinde gebelik elde eder.cinsel ilişki özellikle yumurtlamanın en olası olduğu adetin 10.-16. günlerinde gün aşırı yapılmalıdır.

3-Cinsel ilişki sonrası ne yapmalı?

cinsel ilişki sonrasında kadın hemen ayağa kalkmamalı ve sırt üstü en 15 dakika uzanmalıdır,bu şekilde spermlerin rahim ağzından geçmesine yardımcı olup gebelik ihtimali arttırılmış olur.

4-Kayganlaştırıcıların kullanılması gebelik şansını etkiler mi?

Kayganlaştırıcılar ve tükürük spermin yapısını bozarak gebelik şansını azaltabilir,dolayısıyla kullanılmaması daha doğru olur.

5- Beslenme de nelere dikkat edilmeli?

*glisemik indeksi yüksek ve pirinç,beyaz ekmek gibi kan şekerini hızlı yükselten basit karbonhidratlardan uzak durmalı yerine tam tahıllı yiyecekler ve kuru baklagiller tercih edilmelidir.

*taze sebze ve meyvelere ağırlık verilmelidir.
*et,yumurta,yeşil yapraklı sebzeler folik asit açısından zengindir ve bu özelliğinden faydalanmalıdır.
*çinko,demir ve omega 3'ten zengin gıdalara ağırlık vermeli,çinko deniz ürünlerinde,et,yumurta,süt ve baklagillerde yoğundur,bu gıdalar ayrıca demirden de zengindir.

6-Seks pozisyonlarının gebelik oluşmasına etkisi var mı?

Hayır,etkisi yoktur,önemli olan erkeğin tamamen vajinanın içinde boşalması ve kadının boşalmadan sonra 15 dakika sırt üstü yatması ve vajina içini hiçbir zaman yıkamamasıdır.

7-sigara,alkol ve uyuşturucular gebelik şansını ciddi şekilde kötü etkiler.

8-stresten kesinlikle uzak durun.

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: drramiasker@mynet.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler