HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hashimoto hastalığında 'doğal takviye' önerileri

Hashimoto hastalığına bağlı gelişen hipotiroidi de hormon tedavisine ek olarak doğal destekleyiciler önerilmektedir. Aşağıda sıralanan takviye ürünler 3 aylık kür şeklinde uygulanabilir.

Hashimoto hastalığında 'doğal takviye' önerileri

Hindistan cevizi yağı: Orta zincirli yağ asidi içeriği en fazla olan besindir. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi nedeni ile hipotiroidi hastalarında önerilmektedir. Günde 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı bir bardak sütün içine konularak sabah kahvaltıda içilebilir. Yağ yerine sabah kahvaltıda bir bardak hindistan cevizi sütü de kullanılabilir.

Elma sirkesi: Vücudun asit/baz dengesini sağlar ve kilo verilmesinde yardımcıdır. Mide sorunu olmayan hastalar günde 2 çorba kaşığı (sabah/akşam) kullanabilir.

Çuha çiçeği yağı: Omega 6 yağ asidi içerir. Kuvvetli anti enflamatuar etkisi bilinmektedir. Özellikle saç dökülmesi olan Hashimoto hastalarında olumlu etkileri görülmektedir. Üç ay boyunca akşam saatlerinde günde 4 gr kullanılması önerilmektedir.

Zencefil: Bir bardak suya yarım çay kaşığı toz zencefil kullanmalısınız. Kaynatmış olduğunuz suya zencefili ilave ederek karıştırın. Ardından yaklaşık 5 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler