HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“Hedef dünyada en iyisi olmak”

2015-2016 Akademik Yılı’na sade bir törenle ‘merhaba’ diyen Acıbadem Üniversitesi, dünyanın en iyi sağlık eğitimini veren üniversite olmayı hedefliyor.

“Hedef dünyada en iyisi olmak”

Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar törende yaptığı konuşmada öğrencilere “Ülkemizin çok zorlu bir süreçten geçtiği bu günlerde kendinize, ailenize ve ülkenize yapabileceğiniz en büyük iyilik derslerinize çok iyi çalışmanız, mesleklerinizi çok iyi öğrenerek topluma yararlı birer birey olarak buradan mezun olmanızdır” mesajı verdi.

Sağlık eğitiminde sadece Türkiye’de değil dünyada da söz sahibi bir üniversite olma hedefiyle 7 yıl önce yola çıkan Acıbadem Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı’na sade bir törenle başladı. Ulusal ve uluslararası alanda tanınan öğretim üyesi kadrosu, modern laboratuvarları, çağdaş eğitimi, geniş burs olanakları, zengin kütüphanesi ve her alandaki sosyal aktiviteleri ile Acıbadem Üniversitesi, öğrenci odaklı eğitimi ile kültüre, sanata ve evrensel değerlere büyük önem veren bir kurum olarak yoluna hızlı atılımlarla devam ediyor. Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar törende yaptığı konuşmada, “Acıbadem Üniversitesi, Acıbadem Sağlık Grubu’nun 25 yıllık birikimini akademik ortama taşıdığı bir platform. Kampüsümüz şu anda dünyanın en iyi sağlık bilimleri kampüsü. Avrupa ve Amerika’dan üniversitemizi ziyarete gelen öğretim üyeleri ve dünyaca ünlü bilim adamları da bunu ‘Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kampüs yok!’ diyerek ifade ediyorlar” diye konuştu.

En iyi hastanelerde hizmet imkanı

Acıbadem Üniversitesi’nin yetkin, birikimli öğretim üyeleri, araştırma laboratuvarları, deney hayvanları uygulama araştırma merkezi, dünyanın en iyi simülasyon merkezi ve sosyal imkanlarıyla dünya standartlarında bir kampüs olduğunu belirten Mehmet Ali Aydınlar, genç işsizlik oranının çok yüksek olduğu günümüzde öğrencilerin mezuniyet sonrasında da Acıbadem Sağlık Grubu’nun dünya standartlarında hizmet veren ve dünyanın en yeni teknolojileri ile donatılmış hastanelerinde sağlık hizmeti verme imkanı bulduklarını söyledi. Mehmet Ali Aydınlar, öğrencilere “Ülkemizin çok zorlu bir süreçten geçtiği bugünlerde kendinize, ailenize ve ülkenize yapabileceğiniz en büyük iyilik derslerinize çok iyi çalışmanız, mesleklerinizi çok iyi öğrenerek topluma yararlı birer birey olarak buradan mezun olmanızdır” mesajı verdi.

En iyisi olma yolunda ciddi atılımlar

Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin de bu yıl 3 bin 200’ün üzerinde öğrenci sayısına ulaşan Acıbadem Üniversitesi’nde her zaman en iyisi olmayı hedeflediklerini belirterek “Tek bir hedefimiz var; hep en iyisi olmak! Bunun için çok ciddi adımlar atıyoruz. İnanıyorum ki bilinirliğimiz, ülke sınırlarımızı aşarak dünyada da her geçen gün artacak” diye konuştu.

Acıbadem Üniversitesi mezunlarının iş yaşamlarındaki başarısı hakkında memnuniyet dolu geri bildirimler aldıklarını da belirten Prof. Dr. Şahin, bu geri bildirimlerin öğrencilere sunulan akademik eğitim kalitesinin yüksek olmasından kaynaklandığını belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Bütün çabamız, Acıbadem Üniversitesi’nin diplomasının aranılır ve güvenilir olmasıdır!”

Ürüne dönüşen bilimsel çalışmalar

Prof. Dr. Şahin Acıbadem Üniversitesi’nin bilimsel araştırmalara çok değer verdiğini vurgulayarak, geleceği şekillendirecek araştırmaların yanı sıra endüstri ile işbirliği yapılarak ürüne dönüştürülecek araştırmalara da önem verdiklerini söyledi. “Akademik araştırmalar sonucu çıkan ürünün, insanlığın hizmetinde, sağlık hizmetinin tanı ve tedavisinde kullanılabilir olmasını diliyoruz. Acıbadem Üniversitesi olarak bu konuda da çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz” dedi.

Gençlere seslenen Prof. Dr. Ahmet Şahin, “Sorular soran, sorgulayan, karşı fikre hoşgörüyle bakan, fikrini benimsemese de saygıyla dinleyen, araştırmacı ve toplum yararına çalışma amacı olan gençlik istiyoruz. Sizleri hakikaten bu ülkeye faydalı birer insan olarak yetiştirmek istiyoruz, bütün çabamız bu!” dedi.

“Acıbadem’li olmak ayrıcalık”

Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Hasan Yazar da törende yaptığı konuşmada Acıbadem Üniversitesi’nin İleri Düzey Klinik Simülasyon ve Endoskopik Cerrahi Eğitim Merkezi CASE, araştırma laboratuvarları, deney hayvanları uygulama ve araştırma merkezi gibi eşsiz imkanlarıyla üniversite eğitiminde çıtayı yükselttiğini, dünyadaki üniversitelere örnek teşkil edecek bir hale geldiğini belirterek “Tüm bu olanaklar yıllardır süregelen Acıbadem kültürünün bir ürünüdür. Acıbadem Üniversitesi öğrencileri olarak bizler, üniversitemizde aldığımız bu kültürü yaşatmak adına, sahip olduğumuz tüm bu olanakları en iyi şekilde değerlendirmek, kendimizi, kendi alanlarımızda en iyiler olacak şekilde yetiştirmekle yükümlüyüz” diye konuştu ve öğrencileri üniversitenin geniş sosyal imkanlarından da faydalanmaya çağırdı.

Prof. Dr. Erdal Akalın’dan yeni akademik yılın ilk dersi

Acıbadem Üniversitesi’nin 2015-2016 akademik yılının ilk dersini, üniversitenin Kurucu Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Erdal Akalın verdi. “Geleceğin sağlık sistemleri ve sağlık çalışanlarını bekleyenler” başlıklı sunumunda, gelecek dönemde yaşlı nüfusun artacağını belirten Prof. Dr. Erdal Akalın “Bundan sonraki 50-60 yıllık süreçte, sağlık hizmetleri alanında kronik bakım gerektiren hastalıkların ön plana geçeceğini öngörüyoruz. Bununla birlikte kişisel tıp ve kişiye yönelik tedavi de öne çıkacak. Elektronik hasta kayıt sistemleri daha da gelişerek hasta tanı ve takibinde daha önemli bir konuma ilerleyecek” dedi.

Hekimlere puanlama sistemi başladı!

Geleceğin hekimleri ve sağlık çalışanlarını bekleyen konulardan birinin de hasta beklentisi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Erdal Akalın, Batılı bazı ülkelerde artık hastaların internetten hekim ve hastanelerin performans ölçümlerini görebildiklerini vurgulayarak “Bunun bizim ülkemize de gelmesine az kaldı. Sağlık sisteminin beklentisi, kalite. Artık geri ödeme sistemleri kaliteye göre ödeme yapmaya başlayacak. Bir hekim kan basıncı yüksek hastalarının yüzde 80’ini kontrol altına alamamışsa o hekime ve çalıştığı kuruma da geri ödeme yapılmayacak. Bu uygulama başladı mı? Evet, başladı. Hollanda, Danimarka, bütün İskandinav ülkeleri, İngiltere’nin bazı hastalıklardaki yaklaşımı ve son olarak Amerika. Sadece ve sadece hesap verebilirlik üzerine ve sonuçlara göre düzenleme yapılıyor, kaliteye göre geri ödeme alabiliyorlar” dedi. Sağlıkta takım çalışmasının önemine de değinen Prof. Dr. Erdal Akalın sağlık çalışanlarına ‘hastalarını dinlemeleri, onlarla konuşurken monitöre değil, hastalarının gözünün içine bakmalarını’ da tavsiye etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler