HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hemoroid tanısı ve tedavisi

Hemoroid tanısının konulma aşamasında hastalığın evresi de belirleniyor ve tedavi buna göre biçimlendiriliyor.

Hemoroid tanısı ve tedavisi

Evre I hastalarda genellikle koruyucu önlemler olarak ifade ettiğimiz, lif ve su alımının artırılması, dışkılama için zaman ayrılması ve kabızlığı artıran gıdalardan kaçınılması öneriliyor. Kabızlık sorunu olan hastalarda bu durumun ortadan kaldırılmasına yönelik ilaçlar da tedaviye ekleniyor.

Evre II ve III hastalarda ise koruyucu ve kabızlık giderici önlemlerin ötesinde, bu hastalığa yönelik tıbbi tedavi başlanması gerekiyor. Tıbbi tedaviye yanıt vermeyen veya bir süre iyi seyrettikten sonra tekrarlayan hastalarda ise cerrahi tedavi uygulanıyor. Evre IV olarak tanımladığımız hastalarda ise, hastanın ilaç ile tedavisinde başarı şansı düşük olduğundan, cerrahi tedavi tercih ediliyor. Ayrıca, tıbbi tedaviye rağmen sürekli kanaması olan hastalarda da cerrahi seçeneğin düşünülmesi gerekiyor.

Hemoroid kimlerde görülür?

Hemoroid teorik olarak herkeste olabilir ancak çocuklarda makat bölgesindeki bağ dokusu daha sağlam olduğundan ve 18 yaşından önce doku yıpranması olamayacağından hemoroid görülmez. Genel olarak orta yaş ve üzerindeki kişilerde görülür. Erkeklerde görülme olasılığı kadınlara kıyasla biraz daha fazladır.

Hemoroid oluşumunda;

Tuvalette uzun süre kalmak,
Çok şiddetli ıkınarak dışkılamak,
Sürekli kabızlık, + Fazlasıyla baharat tüketmek,
Sık ve uzun süreli ishal durumu,
Yanlış beslenme,
Hamilelik gibi sebepler etkili olmaktadır.

Genel Cerrahi Uzm. Op. Dr. Yasir Gözü

Hemoroid (Basur) Tedavisi

www.avrupacerrahimerkezi.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler