HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hijyenik karizma

Ne kadar iyi biri olduğunuzu veya bir işte ne kadar başarılı olabileceğinizi ilk görüşte hiç kimse bilemez ancak tahmin edebilir. Bu tahmini olumluya çeviren en önemli unsur karizmanızdır.

Hijyenik karizma

İyi bir karizma sosyal yaşamınızda, hele de iş hayatınızda bir çok kapıyı kolayca açabilir.

Ancak karizma öyle korunası bir şeydir ki mevkiiniz, yakışıklı veya güzel olmanız durumu kurtaramayabilir. Karizmayı en üst seviyede tutmanın en kolay ve en etkili yolu ise hijyene bağlıdır.

Şimdi size karizmanızı yükseltecek en önemlisi yerle bir olmaktan koruyacak noktaları sıralamak istiyorum. Her bir konuya ilişkin tedavi ve önerilere sorularınız çerçevesinde detaylı olarak ileride değineceğim.

Ter kokusu ve aşırı terleme: Karizmayı zedeleyen en yaygın sorun ter kokusu ve aşırı terlemedir. Aşırı terleme sağlık sorunu olabilir ancak ter kokusunun kabulü mümkün değildir. Çözümü de koku üzerine deodorant değildir.

Diş sağlığı: Rengi sarıdan siyaha değişen, deforme olmuş dişler ve paslı bir dil karizmayı yok eder. Çarpık dişler ve yine çok seyrek dişler çözümü olan sorunlardır. Diş hekimleri mucizeler yaratmakta.

Ağız kokusu ne sizin ne de maruz kalanların kaderi olmasın. Çözümü hiç zor değil.

Kıllar ve tüyler: Kadınlarda yüz, dudak üstü ve çene altındaki kıllar ile ön kol ve bacaklardaki kıllar karizma için uygun düşmez.

Erkeklerin çoğu ise tek kaş olmakta ısrarcıdır. Halbuki bir santim açıklık karizmayı metrelerce yükseğe taşıyabilir. Kulak kıllarını da başlamışken yok etmek iyi olur…

Nefes ile senkronize burun kılları ise karşınızdakinin odağını dağıtan en önemli ayrıntılardandır. Hiç hijyenik ve hoş görülmezler.

Siyah noktalar, yağlı cilt ve sivilce: Sivilceler ve yağlı cilt doğru hijyenik yaklaşımlarla azaltılabileceği gibi tedavi de gerektirebilir. Ancak burun çevresinde yaygın siyah noktalar ve beyaz birikintilerin karizmanızı kötü etkileyeceği kesin.

Kepek hijyenden bağımsız olarak tedavi gerektiren bir durum olabilir. Ne yazık ki karşı tarafa her zaman hijyenik bir sorun algısı verir. Bu nedenle tedavisi için ısrarcı olmalısınız. Aksi takdirde “kafasıyla ürettiği tek şey kepek” diyen rakipleriniz karizmanıza zarar verir.

Saç: Temizlik ve kozmetik algıya en çok katkı sağlayan saçtır. Yağlı saçlara sahip bir insan asla karizmatik olamaz…ve sabah duş almak gibi çok basit bir çözümü var.

Saçların dağınıklığı iş alanına göre karizma katabilir veya zarar verebilir. Değişmeyen ise bayanlarda özenilmiş bir saçın her zaman saygıyla karşılanmasıdır. Kaynak vs. haşere gibi göründüğünden karizmayı negatif etkiler.

Kadınların gözetmesi gereken önemli bir durum da dip boyasıdır. Doğru renk seçimleri önemlidir. Esmerken sarı saç boyasında ısrarcı olmak karizma için zarar verici olabilir.

Kellik asla karizmayı bozmaz. Hatta çok karizmatik bile yapabilir. Kellik değil ancak kötü ekilmiş saç karizmaya zarar verir.

El, ayak bakımı hem kadın hem erkek için karizmanızda farklılık yaratacaktır. Bayanların uzun tırnak ve oje konusunda dikkatli olmasını, ucuz ürünlerden uzak durmasını tavsiye ederim.

Giyim tarzı temiz olmak şartıyla herkes için çok farklı olabilir ve karizma için kısıtlama yapamayız. Ancak tek istisna kirli veya boyası gelmiş bir ayakkabıdır ki, ne yapsanız aristokrasiyle aranızı düzeltemezsiniz.

Soru ve görüşleriniz için: aydinduygu1@mynet.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler