HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İktidarsızlık tedavisinde kesin çözüm mutluluk çubuğudur

İktidarsızlık günümüzde çeşitli tedavi seçenekleri ile tedavi edilebilmektedir.

İktidarsızlık tedavisinde kesin çözüm mutluluk çubuğudur

-Penis protezi dıştan görülmez, partner bilmiyorsa anlayamaz.

-His, arzu, zevk alma durumlarında değişiklik olmaz.

-Kişi boşalsa bile eşi boşalana kadar cinsel ilişkiye devam edebilir.

İktidarsızlık diğer ismiyle sertleşme sorunu erkeklerin iş yaşamına dahi etki eden kişide kendine güvensizlik, mutsuzluk, başaramamanın verdiği olumsuz duygularla karamsarlığa kadar giden problemler ortaya çıkarabilmektedir.Sertleşme sorunu yaşayan kişiler bu sorunlarının her zaman psikolojik olduğunu düşünmek istemektedirler fakat her zaman psikolojik sebeplere bağlı olmamaktadır. İktidarsızlık sorunu olan erkekler özellikle 30 yaşını geçmişlerse hastalıklara bağlı sorunlar olabileceği düşünülerek kan tahlilleri ve penil doppler ultrason testi yapılması gerekir.

Bir çok genç hasta yirmili yaşlarda sertleşme sorunu yaşadıklarında kısa süre sonra bu sorun kendiliğinden düzelmekte ya da sertleşme sorunu cinsel ilişki sırasında olurken mastürbasyon yapıldığında sorun yaşamamaktadır. Eğer kişi mastürbasyon yaptığında tam sertleşme sağlayamıyorsa anatomik bir sorun olabilir bu sebeple penil doppler ultrason testi yapılması gerekir.

Penis Protezi Tek Parçalı (Katlanabilir protez)

İktidarsızlık tedavisinde sebep ortaya konulduktan sonra tedavi planlanır. Eğer psikolojik kaynaklı olduğuna karar verilirse psikiyatri ve psikologlara yönlendirilerek sertleşme sorununa sebep olan psikolojik sıkıntılara yönelik önlemler alınarak iktidarsızlık tedavi edilmeye çalışılır.

İktidarsızlık sorununa yol açan organik sebepler tespit edilirse ona göre önleyici ve sertleşmeyi sağlayıcı tedaviler verilir. Örneğin kişide şeker hastalığı veya insülin direnci tespit edilirse bu hastalıkların tedavileri sağlanır. Kişiye şeker düzeyini düzenli tutması için diyet önerileri verilir. Bunlara ilaveten kişide kilo fazlalığı, sigara kullanımı gibi sertleşmeyi etkileyen sorunlar varsa bunlar için tedbir ve öneriler sunulur.

Sertleşmeyi sağlamaya yönelik tedavilerde ağızdan alınan ilaçlar, penise şok dalga tedavisi, penise iğne ile ilaç uygulaması ve son seçenek olarak ta penis protezi tedavi olarak kullanılabilmektedir.

Çok Parçalı Penis Protez (Pompalı Protez)

Bu tedaviler içerisinde son seçenek olarak kullandığımız penis protez uygulaması en etkili tedavi seçeneğidir.

Penis protezi ameliyatla penis içine yerleştirilmekte cinsel ilişki öncesi protez şişirilerek cinsel ilişki sağlanabilmektedir. Penis protezi her hastada cinsel ilişki için yeterli sertliği sağlamaktadır.

Penis protezinden geri dönüşün olmaması son tercih olarak kullanılmasında çok önemli bir etkendir. Penis protezi operasyonunda enfeksiyon oranı % 1-3 gibi düşük bir oranda görülmektedir. Operasyon öncesi alınan tedbirlerle hemen hemen enfeksiyon oranı sıfırlı değerlere indirilebilmektedir..

Penis protezleri ameliyatlarında görülen komplikasyonlar teknik gelişmeler ve ciddi önlemler sayesinde günümüzde yok denecek kadar azdır. Fakat yine de penis protezi ameliyatı olacak hastaların bütün bu ihtimalleri akıllarında tutmaları yerinde olacaktır.

Penis protezlerinin takılması sonrası hasta ve partner memnuniyetinin değerlendirildiği anketlerde hastalarda % 90’lara yakın memnuniyet olurken, partnerlerde % 80 oranında memnuniyet olduğu belirtilmiştir.

Op. Dr. Murad ÇELTİK

Üroloji Uzmanı

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler