HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnce bağırsak düğümlenmesi tedavisi

Öncelikle, burundan mideye giden bir sonda (nazogastrik tüp) yerleştirilir ve böylelikle ince bağırsakta birikmiş olan sıvılar dışarıya alınır. Bu sonda ortalama 3 gün yerinde bırakılır. Bu tedavi ile başarı oranı yüzde 65-80 civarındadır, yanıt alınamaması durumunda ameliyat planlanır.

İnce bağırsak düğümlenmesi tedavisi

- Daha sonra serum takılarak hastanın sıvı ve tuz açığı kapatılmaya çalışılır.

- Yapışıklık gibi uygun vakalarda laparoskopik cerrahinin rolü büyüktür. Genel eğilim üç veya daha fazla sayıda açık karın ameliyatı (laparotomi) geçirmiş hastalarda laparoskopik cerrahi yerine açık ameliyatın tercih edilmesidir. Aynı şekilde, radyolojik görüntüleme sonucunda ince bağırsak çapının 4 cm’i aşması durumunda laparoskopi yerine açık ameliyat (laparotomi) tercih edilir.

- Habis tümörlerde ideal tedavi, uygun şartlar oluşturulduktan sonra tümörlü bölümün çıkartılmasıdır.

- İltihabi bağırsak hastalığında yüksek dozda kortizon ve serum verilir. Bu tedaviye yanıt alınamaması durumunda cerrahi girişim düşünülebilir.

- Boğulmuş fıtık durumunda, fıtık kendiliğinden karın içine giderse hasta gözlenir ve uygun koşullar oluştuğunda hasta fıtık ameliyatına alınır, ancak şartlar buna olanak vermezse acilen fıtık boğulması nedeniyle ameliyata alınır. İnce bağırsak düğümlenmesinin (tıkanıklığı) komplikasyonları

- Bağırsak delinmesi

- Kan zehirlenmesi (sepsis)

- Karın içi apse

- Yara ayrışması

- Ölüm

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler