HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İple yüz germe tekniği ile gençlik yıllarınıza geri dönün

İple yüz germe tekniği ile gençlik yıllarınıza geri dönün

Daha genç bir görünüme sahip olmak, yüzdeki sarkmalarda ve kırışıklıklar üzerinde gezdirilen ip darbeleri ile artık ameliyatsız olarak mümkün. Vücudun aktive olmasını ve kendini yenilemesini sağlamak için, yüz ve boyun dahil olmak üzere vücudun her bölgesine uygulanabilen iple yüz germe işlemi gençlik yıllarınıza geri dönmenizi sağlıyor.

Memorial Antalya Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Lütfiye Çoban, ameliyatsız iple yüz germe yöntemi hakkında bilgi verdi.

Ameliyatsız yüz gençleştirme

Yaşlanma ilk izlerini, yüz ve boyun bölgesinde göstermektedir. Bunun en önemli nedenleri; yüzde hacmin azalması, yağ tabakasının yer değiştirmesi, yüzdeki derinin kollajen ve elastik liflerinin azalarak düzensizleşmesidir. Zaman içinde özellikle bu bölgelerde oluşan sarkma ve kırışıklıklar artık ameliyatsız olarak da tedavi edilebilmektedir. Ameliyatsız iple yüz germe tekniği; sadece yüz ve boyun bölgesinde değil vücudun her bölgesine uygulanabilir. Ağız ve dudak çevresi de dahil olmak üzere yüzdeki kırışıklıklarda, çene altı ve yanak altlarındaki sarkmalarda etkilidir. Bunun yanı sıra kol ve bacalardaki gevşeme ve sarkmalarda da iple gerginlik sağlanabilmektedir.

Anında etki eden işlem

Örümcek ağı uygulaması, vücutta bir süre sonra eriyebilme özelliği bulunan ameliyatlarda kullanılan ipler ile yapılmaktadır. Değişim, uygulamadan hemen sonra iplerin dokuları germesi nedeniyle görülmeye başlanmaktadır. İşlem uygulandıktan sonraki aylar içerisinde ise ipe karşı oluşan hücresel yanıt ile kollajen lifler artmakta ve işlemin etkinliği böylelikle artarak devam etmektedir.

Gençlik yıllarına dönüş

İp ile germe yöntemi, facelift olarak adlandırılan ameliyat ile yüz germe operasyonlarının tam bir alternatifi olarak belirtilmemektedir. Fakat bir ameliyatın getirdiği zahmete katlanmak istemeyenler için çok iyi bir seçenektir. İple yüz germe işleminin etkisi, ciltteki kırışıklık ve sarkma ve cilt yapısına bağlı olarak değişmektedir. Gençlik etkisi 2 yıla kadar devam edebilmekte ve kişinin 5-10 yıl daha genç görünmesini sağlayabilmektedir.

Ağrısız ve yan etkisiz etkili yöntem

30-60 dakika süren bir işlemle gerçekleştirilen örümcek ağı uygulamasında lokal anestezi yapılabildiği gibi işlem, anestezi kullanılmadan da uygulanabilir. Hiçbir yan etkisi bulunmayan ve kendiliğinden vücutta eriyen ipler, iz bırakmaz ve zararsızdır. Mimiklerde bir değişikliğe yol açmadığı gibi istendiği takdirde uygulama tekrarlanabilir. Tedavi sonrasında hemen makyaj yapılabilir.

Günübirlik uygulama

Kişinin günlük yaşamına devam etmesini hiçbir şekilde engellemeyen iple yüz germe tekniği, yoğun iş yaşantısı olan kadınların gün ortasında bile yaptırabileceği ve uygulamanın ardından basit bir makyaj ile iş ve sosyal yaşamına devam edebileceği hızlı bir yöntem olarak tercih edilmektedir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler