HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadınlar obeziteye karşı harekete geçti

Kocaeli Belediyesi tarafından obeziteyle mücadele kapsamında başlatılan "Obezite ile mücadelede hareketli ve sağlıklı yaşam" projesi kapsamında kadınlara egzersiz yapma alışkanlığı kazandırılacak.

Kadınlar obeziteye karşı harekete geçti

Kocaeli'de gelecek hafta uygulamaya başlanacak Obezite ile mücadelede hareketli ve sağlıklı yaşam" projesinde 344 kadınının kan yağı, hemogram, vücut yağ oranı analizi ve vücut ölçümleri yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz, obezitenin ülkede önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirterek, toplumun obezite ve riskleri konusunda bilgi düzeyini artırarak, bireylerin sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmek için projeyi başlattıklarını söyledi.

Proje kapsamında yapılacak egzersizlerin 30 Eylül Pazartesi günü İzmit Seka Sporcu Eğitim Merkezi ve Yahya Kaptan Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonunda başlayacağını ifade eden Poyraz, şunları kaydetti:

"Program çerçevesinde step, aerobik, plates uygulanacak. Proje süresince kişilerden 15 günde bir, kilo, bel, kalça ve bacak çevresi gibi ölçümler alınacak. Böylece ölçümlerdeki olumlu ve olumsuz değişimler değerlendirilebilecek. Kişilere yüz yüze anketler uygulanarak, kişinin beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite durumları ve yaşam tarzlarıyla ilgili bilgiler değerlendirilecek. Proje sonucunda veri analizi ve değerlendirmesi yapılarak bilim dünyasının faydalanabileceği bir kaynak oluşturulacak."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler