HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapalı burun estetiği avantajları

Estetik cerrahide konu rinoplasti olunca uygulanabilecek yöntemler diğer tekniklere göre çok daha çeşitli olabiliyor.

Kapalı burun estetiği avantajları

Bunlardan birisi de kapalı rinoplastidir. Kapalı rinoplastide cerrahi müdahale açık rinoplastinin aksine burnun içinden yapılıyor.

Kapalı rinoplasti de açık rinoplastideki gibi birçok düzeltme için uygulanabilir. Bunların en popüler olanlarına burnun küçültülmesi, burun sırtındaki tümseğin giderilmesi, yamukluğun düzeltilmesi ve burnun dudakla yaptığı açının değiştirilmesi verilebilir.

Kapalı burun estetiği, açık rinoplastiyle birçok ortak nokta ve prensibe sahiptir. Ancak sonuçlar göz önünde bulundurulduğunda birtakım farklılıklar görülür.

Kapalı rinoplastinin avantajlı olduğu durumları şöyle sıralayabiliriz:

Kapalı teknikte yara izinin dışarıdan görülmesi mümkün değildir. Açık teknikte fark edilebilen silik bir kesi izi bulunur.

Minimal invaziv cerrahi olduğu için işlem yapılması gereken doku miktarı azalır.

Kesilen sinir miktarının azalması nedeniyle ameliyat sonrası uyuşukluk hissi burnun genelinde daha azdır.

Burun ucu bazı bağlar korunarak daha iyi desteklenir.

Ameliyat sonrasında şişlik oluşma riski daha azalır. Kapalı teknikte, çekiş kullanılmadan kırmadan burun estetiği yapılabilir. Daha küçük ve hassas cerrahi aletler kullanılarak buruna daha ince kesiler atılabilir. Böylece burunda oluşacak geçici yaralar en aza indirilir.

İyileşme süresi daha kısadır. Aynı zamanda iyileşme süreci de rahattır.

Ameliyat genellikle açık burun estetiğine kıyasla daha kısa sürer.

Kapalı burun estetiği çoğunlukla genel anestezi altında ortalama 2 ile 3 saat arasında sürer. Cerrah, burun deliğinin içine attığı bir kesi ile burnun kemik ve kıkırdaktan oluşan yapısına her noktada tamamen erişim elde edebilir. Ancak burun deliği içerisinden ince ayarlamalar yapmak kolay değildir. Bu nedenle oldukça zor bir operasyon olan kapalı rinoplastinin, yalnızca tecrübeli doktorlar tarafından tercih edilmesi gerekir. Kapalı İzsiz rinoplasti yaptırmak isteyen hastaların cerrah seçiminde dikkatli olmaları önerilir.

Operasyon sonrası süreç ise kanamayı önlemek üzere konulan desteklerin çıkarılmasıyla başlar. Bu süreçte 48 saat boyunca sürecek şişlikler zamanla azalmaya ve yok olmaya başlar. 7 günü tamamladıktan sonra ise aşama aşama sosyal aktivitelerinize ve günlük yaşantınıza dönebilirsiniz. Dikişler kendi kendilerine eridiğinden sonradan aldırmak için tekrar gitmenize gerek yoktur. Ancak normal olmadığını düşündüğünüz herhangi bir durum olursa vakit kaybetmeden cerrahınıza muayene olmanız gerekir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler