HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kendi kök hücrenizle gençleşmeye hazır mısınız!

Ameliyatsız gençleştirme yöntemlerinden biri olan fibrocell yani kök hücre tedavisi yöntemi ile kişinin kendi hücreleriyle cildin yenilenmesidir.

Kendi kök hücrenizle gençleşmeye hazır mısınız!

Fibrocell gerçek anlamda kişinin kendi dokularından üretilen, kök hücrelerinin yenileyici tedavisinin; yüz, saç, boyun ve dekolte bölgesine uygulanması anlamına gelmektedir. Fibrocell işlemi hastanın kulak bölgesinin arkasından yaklaşık 1cm’lik küçük bir doku parçasının alınmasıyla başlıyor, klinik şartlarında alınan bu doku, daha sonra bu uygulama için özel şartlarda hazırlanmış olan laboratuvara yollanıyor. Bu laboratuvar da yaklaşık 30 ila 45 gün arasındaki bir süreçte kişiden alınan doku materyelinden kök hücrelerin oluşturulması ve ayrıştırılması sağlanıyor…Bu kök hücreler fibroblast dediğimiz iyileştirici etkisi yüksek olan potansiyeli olan hücrelerin oluşmasını sağlamaktadır.

Kaç seans uygulanmaktadır?

Genelde 40-45 günün sonunda laboratuvar tarafından 3 tane enjektör şeklinde kök hücreler tarafımıza gönderilmektedir. Biz bu kök hücreleri 10 gün arayla 3 seans da hastanın ihtiyaç durumuma göre saçına, yüz ve boyun bölgesine, dekolte bölgesine ve el sırtlarına uygulamaktayız.

Fibrocell uygulaması, içerden cildin altında çalışmaya başlayarak kök hücrelerin yenilenmesini sağlayarak, üçüncü seans sonrasında kişinin; cildinde, parlaklık, canlılık ve ışıltının gözlemlendiğini söyleyebiliriz.

Yan etkisi var mıdır ve kimlere uygulanmaz?

Kök hücre uygulamasının herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Kök hücre uygulaması Herkese yapılabilir. Ancak; kanser hastaları, kemoterapi alan kişilerde veya hamilelik sürecinde olan hastalarda bu tedavi yöntemi önerilmemektedir.

Fibrocell uygulaması sonrası nelere dikkat etmek gerekiyor

Bir çeşit mezoterapi yöntemi olan fibrocell uygulamasında; iğnenin giriş deliklerini 2-3 saat yıkamamasını, makyaj yapmamasını istiyoruz. Ayrıca, o bölgelerin güneş ışığından korumasını önermekteyiz.

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

info@gokhanhaytoglu.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler