HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kısır erkekler kansere daha çabuk yakalanıyor

1989 yılından bu yana sürdürülen araştırma tamamlandı. Sonuç: Kısır erkekler kansere daha çabuk yakalanıyor!

Kısır erkekler kansere daha çabuk yakalanıyor

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr Betül Görgen, Standford Hastanesi Erkek Kısımlığı'nın Bölümü'nü gerçekleştirilen araştırmanın sunar hakkında şu verdi verdi verdi verdi verdi verdiğiniz mesajı verdi:

1.7 KAT DAHA FAZLA

"Araştırma merkezinde yaş ortalaması 35,7 olan 2 bin 238 erkek tarafından yapıldı. Bu erkeklerin 451'i azospermikti (meni örneği yok sperm olmayan). Araştırmacılar bu yılki takvim yedi yıl takip ettiler. Kısır erkeklerin 29'unda ortalama 5,8 yıl sonra kanser gelişti. Eğer kanser oranı genel popülasyonla benzer olsaydı sadece 16,7'sında kanser gelişirdi. Oysa kısır erkeklerde kanser gelişme olasılığı 1,7 kat daha fazla olmuştur.

TESTİS KANSERİNİN ORANI ARTTI

Daha ileri analizler azospermik erkeklerin genel popülasyona göre üç misli daha fazla kanser tanısı aldıklarını göstermiştir. Ayrıca 30 yaşından önce azospermik olan bir erkekte kanser gelişme riski genel popülasyona göre sekiz kat fazladır.

Daha önceki araştırmalar kısal erkeklerde testis kanseri oranının arttığını bildirdi. Fakat azospermik erkeklerde beyin, prostat ve melanom gibi farklı kanser türleri de görülmektedir. Bu nedenle, azospermi tanısı konmuş erkekler ilerleyen yıllarda kanser taramaları konusunda daha özenli olmalılar. Insan genomunda bulunulan genlerden çok dörtte biri. Üreme konusuyla ilgilidir. Bu nüfusun genetik sağlığının da bir ölçümüdür. "

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler