HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızgın yüz estetiği

Yüzünüz her zaman sinirli ya da mutsuz bir ifadeye mi sahip?

Kızgın yüz estetiği

Son zamanlarda tüm dünyada kadınların en büyük şikayeti yüzlerinin doğal duruşunun kızgın, yorgun, endişeli ve mutsuz bir ifadeye sahip olması. Mutlu olduklarında bile yüzlerindeki ifadenin fazla değişmediğinden kızgın, endişeli ya da mutsuz göründüklerinden şikayet ederek estetik cerrahiye başvuruyorlar.

Kaşın şekli, göz kapaklarının yapısı ve kırışıklıklar kişinin ruh halinin yüzüne yansımasından oldukça etkili olan faktörlerdir. Özellikle kaş şekli mimik kullanımında da duyguların aktarımında büyük bir öneme sahiptir.

KAŞ ŞEKLİNİN YÜZ İFADESİNDE ÇOK ÖNEMLİ

Üst göz kapağı sarkıklığı yorgunluk ve üzüntünün en büyük göstergesi durumundadır. Kaşlar ile üst göz kapağı arasındaki mesafenin kısa olması yorgun görünme algısını büyük bir oranda arttırmaktadır. Kaşların iç kısmının buruna doğru çekik olması ise öfke ifadesinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Üst göz kapağı ile kaş arasındaki mesafenin uzun olması ve ayrıca kaşların dış kısmının yukarıya doğru fazla kalkık olması ise yüzde sürekli bir şaşkın ve hayret ifadesinin oluşmasına neden oluyor. Kaşın iç kısımlarının daha yukarıda durması ise üzgün bir ifadeye neden olmaktadır.

KIZGIN VE MUTSUZ GÖRÜNMENİN NEDENİ

Kaş arasında dikey çizgiler, dudağın aşırı ince olması ve dudak etrafındaki kırışıklıklar ve sarkmalar kızgın ve mutsuz görünümün başlıca sebepleri arasındadır. Kimi zaman genetik miras, kimi zaman yaşlanma, kimi zaman da sürekli aynı mimiklerin kullanılmasında dolayı oluşan yaygın bir yüz ifadesi sorunudur bu.

Estetik cerrahide agresif ifadeli yüz tedavileri çok uzun zamandır başarıyla yapılabilmektedir. Agresif ifadeye neden olan ağız kenarları ameliyatlı ya da ameliyatsız yöntemler ile yukarı kaldırılabilir. Botoksla kızgın ifadeye neden olan kaş aralarındaki çizgiler, üzgün bir ifadeye neden olan göz kapağı sarkmaları giderilebilir. Ağız kenarlarında üzüntülü bir ifadeye neden olan kırışıklıklar dolgu yöntemiyle doldurulabilir. Ayrıca yüze sinirli ifade veren düz ve ince dudaklar doldurulabilir.

Eğer siz de çevrenizden sürekli “Çok üzgün görünüyorsun?”, “Yorgun musun?” ya da “Bir şeye mi sinirlendin?” gibi sorulara maruz kalıyorsanız bir estetik cerrahinin size sunduğu imkanlardan faydalanabilirsiniz. Ufak müdahalelerle neşenizi ve mutluluğunuzu etrafa daha fazla gösterebilir, yüzünüzle istem dışı olumsuz duygular vermekten kurtulabilirsiniz.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

www.botoks.net

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler