HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kompozit göğüs büyütme

Göğüs büyütme, göğüslerini çok küçük bulan kadınlar için yapılır. Kişinin durumuna göre meme implantı ya da sadece dolgu enjeksiyonu ile istenilen hedefe ulaşılabilir.

Kompozit göğüs büyütme

Liposuction sonrası meme büyütme en sık gerçekleştirilen plastik cerrahi operasyonlarından biridir. Eğer göğüs küçüklüğünün yanı sıra sarkıklıkta varsa büyütme ile eş zamanlı olarak göğüs kaldırma operasyonu da gerekli olabilir. Ardından form ve hacim işlemi uygulanabilir.

Meme hipoplazisi yani küçüklüğü sorunları için çözüm aranırken, uygulanacak olan operasyonun tekniğini ve başarısını önemli ölçüde meme dokusunu örten derinin kalitesi etkiler. Uygulanan meme implantı, var olan meme dokusunu ve yağ tabakasını kaplayan derinin kaliteli olması estetik operasyonun daha doğal bir görünümle sonuçlanmasını sağlar.

KOMPOZİT GÖĞÜS BÜYÜTMENİN HEDEFİ NEDİR?

Bu operasyonun hedefi memenin hacmini artırmak ve meme dokusunu örten deri tabakasını daha sıkı hale getirmektir. Meme boyutunu artırmak amacıyla çok farklı teknikler uygulanabilir. Bunların arasında meme implantı, yağ transferi ya da “lipofilling”, implant ve lipofilling (kompozit göğüs büyütme) kombinasyonu, ve dolgu enjeksiyonları ile dış genişletme sayılabilir.

MEME İMPLANTI İLE GÖĞÜS BÜYÜTME NASIL YAPILIR?

Meme implantları küçük bir balona benzer. Dış tabaka esnek, yumuşak ve dayanıklıdır. Meme implantlarının farklı stilleri, kalınlıkları, doku ve esneklik açısından farklı dış katmanları vardır. Protez salin (tuzlu su) ya da silikon jel ile doludur. Günümüzde meme dokusuna daha yakın olduğu içinde silikon jel implantlar daha çok tercih edilmektedir.

Ayrıca implantların şekil ve hacimleri de büyük ölçüde değişiklik gösterir. Damla ya da yuvarlak olmak üzere farklı çeşitleri bulunur. Hastanın isteği ve cerrahın tavsiyesine göre implantın şekline karar verilir. Seçilen implant kişinin var olan meme dokusuna göre kas altı ya da kas üstüne yerleştirilebilir.

LİPOFİLLİNG İLE GÖĞÜS BÜYÜTME NASIL UYGULANIR?

Bu teknik sayesinde, vücudun başka bir bölgesinden alınan yağ hücreleri derinin altına enjekte edilerek hacim büyütme ve kontur işlemi yapılır. En önemli faydası hiçbir yabancı madde içermediği için alerjik reaksiyona yol açmazlar. Ancak enjekte edilen yağ hücrelerinin yaklaşık %40 ile 60’ı hayatta kalır. Ortalama 6 ay sonra tekrar yağ hücresi enjekte edilmesi gerekir. Bu işlem için ideal donör bölgesi karın ve kalça çevresindeki fazla yağlardır.

KOMPOZİT MEME BÜYÜTME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Meme implantı ile göğüs büyütme en sık uygulanan göğüs büyütme tekniğidir. Yumuşak doku yetmezliği, kapsül kontraktürü gibi sorunlar meme implantını örten dokunun yetersiz olması bu operasyonda karşılan problemler arasındadır. Kısaca implantın hacmi ile üstteki yumuşak doku dengesinin sağlanamadığı durumlarda meme implantlarının önemli dezavantajlarından birisi doğal olmayan bir görünüme neden olmasıdır.

Kompozit meme büyütme cerrahisi kavramı son 5 yıl içinde ön plana çıkmıştır. Bu teknikte meme implantı ile yumuşak meme dokusunu artıran lipofilling yönteminin eş zamanlı olarak uygulanır.

Tekniği oldukça basittir. İmplant, bir kas üstü düzlemde yerleştirilerek kolun hareketi ile implantın hareket etmesi engellenir. Ayrıca bu konumlandırma şekli çok daha az ağrılıdır. İmplantın yumuşak doku kapsamını artırmak için lipofilling yöntemi ile alınan yağ hücreleri implantın üst sınırına eklenir. Yağ aynı zamanda, yumuşak doku oranına karşı implantı geliştirmek için memenin diğer çeyrek alanına da ilave edilebilir. Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme sonuçlarını optimize etmek ve rötuşlamak için bir arada kullanmak doğal görünüme ulaşmayı sağlayan çok faydalı bir yöntemdir.

Op.Dr. Güncel Öztürk

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler