HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lazer burun estetiği operasyonuna inanmayın

Op. Dr. Güncel Öztürk bu hafta "Lazer burun estetiği operasyonuna inanmayın" diyerek insanları dikkatli olmaya davet ediyor

Lazer burun estetiği operasyonuna inanmayın

Uzun zamandır dergi ve gazetelerde “Lazer Burun Ameliyatı” başlığı altında pek çok makale ve doktor röportajına denk geldim. Mutlaka siz de bir tanesine rastlamış hatta burun ameliyatı olmak isteyen arkadaşınızla bunu paylaşmış bile olabilirsiniz. Bir yenilikmiş gibi gösterilen bu “trendlerin” arkasında durmak yerine hastaların doğru bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu masala inanmayın diyorum. Neden mi? Çünkü lazerle burun ameliyatı yapılması söz konusu değil. İster açık ister kapalı yöntemle olsun lazer, burun estetiğinde cerrahın buruna şekil verirken kullanabileceği bir yöntem değildir. Çünkü içerdeki doku buna elverişli değildir.

Uzun zamandır yapılan pek çok ameliyatta cildin sıkılığını kazanması ve kalınlaşmasını sağlamak için ameliyatı tamamladıktan ve dikişleri attıktan sonra cilt üstüne lazer uygulaması yapıyoruz veya açık teknik burun estetiği ameliyatında burun ucunda kesi yapılırken kullanılabilir. Fakat bu bir yenilik değil, hastanın iyileşme sürecine katkıda bulunan bir araç sadece. Yıllardır da birçok doktor bunu uyguluyor. Bunu yeni bir yöntemmiş gibi gösterip bir “trend” yaratma uğruna yanlış bilgilendirmelerden kaçınmanın daha doğru olduğuna inanıyorum. İşte bu yüzden de sıkça hastalarımdan duyduğum ve dergilerde okuduğum bu “garip yeniliğin” bir yöntem olmadığını okuyucu ve hastalarla buradan paylaşmak istedim.

Burun estetiği ameliyatı sürecinde cerrahın burnu şekillendirmek için lazer kullanarak ameliyatı yapması gibi bir yenilik, cihaz, medikal alet gibi bir buluş şimdilik söz konusu değil. Bir yenilik olduğunda bunu bir trend gibi yaymak yerine yöntemi kullanarak alınan sonuçlara odaklanılmasını daha sağlıklı buluyorum.

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: guncelozturk@mynet.com

Sevgiyle,
Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
twitter: @BurunSanati
facebook: guncelestetik

www.burunestetiksanati.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler