HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Magnezyum neden düşük?

Magnezyum çok önemli bir eser element olup yaklaşık 300 enzimatik reaksiyona katılır. Özellikle kas hareketlerinde, kan basıncının dengelenmesinde, kemik sağlığında, glikoz metabolizmasında ve enerji transportunda rol alır.

Magnezyum neden düşük?

Rafine şeker tüketimi fazla olan kişilerde magnezyum düzeyleri düşüktür. Bir molekül şekerin metabolize edilebilmesi için, 56 molekül magnezyum kullanılır. Çok sayıda çalışmada diyabetik hastalarda magnezyum düzeyi düşük bulunmuştur.

Magnezyum düşük olduğu zaman pankreastan salgılanan insülin miktarı da kan şekerini dengelemeye yetmez ve insülin direncinin gelişimine zemin hazırlar.

T4 hormonunun T3 hormonuna dönüşümünde selenyum ve magnesium kritik rol oynar. Magnesium eksikliği aktif hormon olan T3 e dönüşümün aksamasına neden olur.

Stres hormonu olan kortizolün kontrol edilmesinde de magnezyum elementi önemlidir. Magnezyum eksikliğinde kortizol düzeyi artar.

Magnezyum eksikliği belirtileri: Kronik yorgunluk, inflamasyon, insülin direnci, hiperglisemi, stres, endişe, depresyon, mutsuzluk, uyku sorunları, kabızlık, kilo alma ve kilo verememe, kas ve eklem ağrıları, migren, fibromyalji, osteoporoz, hipertansiyon, bacak krampları, tatlı krizi.

Magnezyum zengin olan besinler: Ispanak, brokoli, avokado, kakao, kemik suyu, kabak çekirdeği, muz, yoğurt, kefir, badem, kabak, pazı, yeşil yapraklı sebzeler, incir, somon, enginar, kaju fıstığı, keçi peyniri, kişniş.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler