HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Medikal Cilt Bakımı

Bir seansta üç işlem

Medikal Cilt Bakımı

Medikal Cilt Bakımı: Bir seansta üç işlem

Medikal cilt bakımının temel koşulu olan peeling (soyma), cilde serum yedirme ve lenf drenajı aynı seans içinde mümkün olabilmekte…

Mikrodermabrazyon tüm dünyada en yaygın kullanılan medikal estetik uygulamalar arasındadır. Türkiye’de neredeyse demode olmuştur çünkü mevcut mikrodermabrazyonlar cilt soyma işlemini toz kristal püskürterek yapmaktadır ve bu da etkin olmasına karşın konforlu bir işlem değildir.
Bu etkinliğin farkında olan kozmetik teknolojisi elmas uçları devreye sokarak daha etkili bir soyma işlemini keşfetmiştir.

Mikrodermabrazyon & Dermalinfüzyon medikal cilt bakımında en üst teknoloji olması nedeniyle ABD ve Avrupa’da yıldızların en sık kullandıkları uygulamaların başında gelir. Ülkemizde bir yıldır uygulanmaktadır.

Mikrodermabrazyon & Dermalinfüzyon leke tedavisi, cildin renginin berraklaşıp canlılık kazanması, iri gözeneklerin kapanması, sivilce ve sivilce izlerinin, siyah ve beyaz noktaların yok edilmesi, pürüzlü, soyulan, kuru ve yağlı ciltlerin normalleşmesi ve tekrarlayan seanslar sayesinde kırışıklıkların giderilmesi ve cilt sarkmalarının önlenmesini sağlar.

Bu yöntem en gelişmiş noninvaziv cilt soyma yöntemi olup etkinliği kanıtlanmış üç yöntemi tek seans uygulama içinde birleştirir.
1-Cildin ölü tabakası özel elmas başlıklarla tamamen soyulur. Cildin mekanik soyulması fibroblast uyarısını en hızlı şekilde gerçekleştirir.
2-Cilt güçlü bir vakumla emilir. Bu hem lenf drenajı sağlar hem de siyah noktaları, beyaz yağ birikintilerini ve çevresel atıkları temizler.
3-Üst tabakası soyulan cilde eş zamanlı olarak etkili solüsyonlar yüksek basınçla nüfuz eder. Böylece iğne ve ağrı olmadan mezolift yapılmış olur. Üst tabaka soyulmadan hiç bir serum cilt içine geçemez. Cilt soyulduğunda ise sadece 7-8 saniye süresince bu geçişe izin verir.
Peeling ve diğer soyma işlemlerinde cilt soyulmaları günler, haftalar içinde gerçekleşirken, elmas uçlu mikrodermabrazyon yönteminde bu süreç aynı seans içinde tamamlanır. Böylece işlem kişinin günlük hayatını etkilemez.

Cilde uygulanan tedavilerin en büyük riski iyi güneş koruması yapılmadığında yeni leke oluşması veya mevcut lekelerde artış olmasıdır. Peelingler sonrası yaklaşık bir hafta, lazer uygulamaları sonrası iki hafta güneş koruması zorunludur. Bu nedenle bu işlemler yazın uygulanamaz. Mikrodermabrazyon & Dermalinfüzyon hem mekanik soyma nedeniyle hem de cilde eş zamanlı olarak nüfuz eden leke önleyici ve nemlendirici dermalinfüzyon solüsyonlarıyla sayesinde sadece bir iki gün koruma gerektirir.

En büyük avantajlarından bir diğeri ise, birçok cilt uygulamasında olduğu gibi sonuç için haftalarca, hatta aylarca beklemek gerekmez. Sonuç hemen işlem sonrası görülür. Böylece aynı gün istediğiniz programa devam edebilirsiniz.

Mikrodermabrazyon & Dermalinfüzyon yöntemi diğer cilt uygulamalarının tamamıyla birlikte kullanılabilir.

Kaynak: A Practical Guide to Chemical Peels, Microdermabrasion & Topical Products. Rebecca Small, LIPPINCOTT WILLIAMS & WILKINS, 2013
Uzm.Dr.Aydın Duygu
www.draydinduygu.com

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler