HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meme büyütme hakkında merak ettikleriniz

Meme estetiği ile birlikte kadınlar şimdi daha mutlu...Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Gökhan Haytoğlu : "Kadınlar meme büyütme ameliyatı ile dolgun,diri ve güzel görünüme sahip olduğunu vurguladı.

Meme büyütme hakkında merak ettikleriniz

En çok başvurulan estetik operasyonlardan biri olan meme büyütme ameliyatlarının bu kadar çok tercih edilmesinin pek çok nedeni bulunuyor. Göğüslerinin küçüklüğünden şikayetçi olanların yanı sıra doğum sonrası ve aşırı kilo alıp vermeye bağlı olarak memelerinde küçülme, şekil bozukluğu oluşanlar bu operasyonlara başvurmakta. İki meme görünümü arasında asimetriklik bulunması da meme estetiği ile çözümlenebilmektedir.

Operasyon öncesinde göğüs muayenesi yapılarak, şikayet ve beklentileriniz doktorunuz tarafından dinlenecektir. Doktorunuzla istediğiniz meme şeklinde ve boyutunda ortak bir kanıya vararak operasyona karar verebilirsiniz. Operasyon, meme gelişimini tamamlayan kişilere yapılması uygun görüldüğünden hastanın on sekiz yaşını bitirmiş olması gerekmektedir.

Meme Büyütme Ameliyatlarında İki Farklı Yöntem Kullanılmaktadır

Meme büyütme ameliyatlarında genellikle iki yöntem tercih edilmektedir. Meme büyütme ameliyatlarında en kalıcı çözüm ve en çok kullanılan yöntem olarak protez yerleştirme öne çıkmaktadır. Protezlerin boyutu meme ve göğüs kafesi yapınıza, beden ölçülerinize, istediğiniz meme büyüklüğü ve şekline göre seçilecektir. Bu tip operasyonlarda oluşturulacak kesilerin yerlerine göre farklılık arz etmektedir. Meme başından, memenin hemen alt kısmından, koltuk altından ya da göbek deliğinden girilerek protez yerleştirilir. Meme de cepler hazırlanarak silikon protezler, meme dokusunun hemen altına ya da göğüs kasının altına kolaylıkla konulabilecektir. Bu tip operasyonlar çoğunlukla genel anestezi altında yapılmakta ve ameliyatın kapsamına göre bir ve üç saat sürebilir. Bir süre balensiz sutyen kullanmanız ödem oluşumunun önüne geçecektir.

Yağ enjeksiyonu yöntemiyle yapılan meme büyütme operasyonlarında, hastanın vücut yapısında yeterli yağ dokusu bulunması gerekmektedir. Vücudun fazla yağ dokusu bulunan herhangi bir bölgesinden liposuction yöntemiyle alınan yağlar, özel işleme tabi tutulup kök hücre yönünden zenginleştirilip memelere yerleştirilerek istenen şekil verilecektir. Daha çok memelerde asimetri ve şekil bozukluğu bulunuyorsa tercih edilen bu yöntemle, amaçlanan dik ve dolgun göğüs yapısına kavuşulur.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler