HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meme implantları: Kas altına mı yoksa üstüne mi yerleşecek?

Silikon implantla göğüs büyütme operasyonu yaptırmayı düşünüyorsanız...

Meme implantları: Kas altına mı yoksa üstüne mi yerleşecek?

Göğüs büyütme operasyonunda üzerinde durmanız gereken ilk 4 koşul vardır:

• Silikonun büyüklüğü

• Saline mi yoksa silikon implant mı?

• İmplant kas altına mı yoksa üstüne mi yerleştirilecek?

• Kesi nereden açılacak?

Teknik detaylar

Öncelikle göğüs yapınızı inceleyecek ve sizin için uygun ölçüleri belirlerim. Uygun silikon büyüklüğüne karar verdikten sonra göğüs yapınıza en uygun olan kas altı ya da üstüne yerleştirilir. Uzun yıllardır yapılan kas üstüne yapılan yerleştirilen yani göğüs kası ve meme dokusu arasına yerleştirilen- teknik günümüzde de halen devam ediyor. Kas arkasına yerleştirilen silikon implantların vakaya göre daha kurtarıcı bir teknik olduğu da unutulmamalıdır. Her iki tekniğinde vakaya göre önemi ortaya çıkıyor.

Kasınız neden önemlidir?

Silikon implantın nereye yerleştirileceğine nasıl karar veriliyor? Diyorsanız hemen yanıtlıyım. Göğüs kaslarının implantılı olsun olmasın bize iki yönde faydası var. İlki yumuşak dokuyu ortaya çıkarabilmesi bir diğer ise memenin üst bölgesine istenilen hacmi katabilmek.

Silikonla meme büyütme operasyonuna hazırlanırken karar aşamasında kullanılacak silikon implantın büyüklüğü ve sizin meme yapınız. Eğer küçük ya da yok denecek kadar az memesi olan kadınlarda silikon efektini yok etmek için silikon implantları kas arkasına yerleştiriyoruz. Göğüs kası ve meme dokusu arasına yerleştirilirse bir kadının isteyeceği bir görüntüyü oluşturmaz. Hindistancevizi yerleştirilmiş gibi duran silikonlarınız varsa büyük bir ihtimalle yanlış yerde olduğundan kaynaklanıyordur. Meme dokunuzun elverdiği koşulda doğal sonuçlar alabilmek için ideal büyüklüğü doktorunuzla birlikte karar verin.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

http://www.guncelozturk.com

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler