HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Meme kanseri, göğüs ölçüsüyle bağlantılı"

Büyük göğüs ölçülerine sahip 16 binden fazla kadın incelendiği yeni bir araştırma, büyük göğüs ölçüsünün meme kanseri riskini yükselttiğini gösterdi.

"Meme kanseri, göğüs ölçüsüyle bağlantılı"

LONDRA(ANKA) - Büyük göğüs ölçülerine sahip 16 binden fazla kadın incelendiği yeni bir araştırmada, büyük göğüs ölçüsünün meme kanseri riskini arttırdığı ortaya çıktı.

BMC Medical Genetics sitesinde yayınlanan araştırmada, büyük göğüs ölçülerine sahip 16 binden fazla kadın incelenerek, göğüs ölçüsü ve meme kanseri arasındaki bağlantının var olduğu sonucuna ulaşılırken, bu bağlantının, göğüste beze ve tümörün büyümesini tetikleyen seks hormonu östrojen ile düşürülebileceği ileri sürüldü.

İngiliz Telegraph gazetesinin yansıttığı araştırmada, göğüs ölçüsüyle ilişkili yedi faktör olduğu ve bu faktörlerden üçünün, meme kanseriyle güçlü bir bağı olduğunun zaten bilindiği ifade edildi.

Uzmanlar, göğüs ölçüsü ve meme kanseri arasındaki bağlantının çok karmaşık olduğunun altını çizerek, bazı çalışmaların, gençken büyük göğüs ölçüsüne sahip kadınların meme kanseri riskiyle çok zayıf bir bağlantısının olduğunu gösterdiğine ancak bunun sadece zayıf kadınlarda geçerli olduğuna vurgu yaptılar.

Ayrıca, genetik faktörlerin bu ilişkiyi açıklamak için yeterli olmadığı da belirtilerek göğüs ölçüsü ve meme kanserinin ilişkili olduğu düşüncesinin desteklendiği ifade edildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler