HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mikro yağ enjeksiyonu

Mikro yağ enjeksiyonu, vücudun bir kısmından alınan yağın başka bir tarafa transferini içerir.

Mikro yağ enjeksiyonu

Alanında uzman estetik cerrahlar tarafından klinik ortamında gerçekleştirilmesi gereken ciddi bir operasyondur. Cerrah tarafından alınan yağ hücreleri saflaştırılarak mikro düzeylerde tedavi edilmesi istenen bölgeye enjekte edilir. MicroYağ enjeksiyonu kırışıklık tedavisi, yüz, yanak ve çene konturu için güvenilir ve etkili alternatif bir operasyondur. Bu tedavinin diğer bir avantajı ise kişinin kendi yağından elde edilen saflaştırılmış yağ hücreleri kullanıldığı için hastanın alerjik reaksiyon riskli olmaz.

MİKRO YAĞ ENJEKSİYONU NASIL YAPILIR?

Donör bölge ile uygulamanın yapılacağı bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Cerrah küçük iğneli bir şırınga ile verici alandan, bu genellikle hastanın yağ hücresinin fazla olduğu karın ya da uyluk bölgesinden alınır. Alınan yağ hücreleri santrifüj yardımıyla saflaştırma işleminden geçirilerek, künt uçlu mikro kanüller kullanılarak yüze ya da vücudun şekillendirilmek istenen bölgelerini enjekte edilir. İleri seviyelerdeki estetik sorunlarda istenen düzeltme elde edilinceye kadar bu işlem tekrar edilebilir.

Reenjenksiyon yağ hücrelerinin alınma işlemi genellikle liposuction ya da yüz germe gibi diğer prosedürler ile birlikte yapılır. Yağ hücresi alımı sırasında, daha fazla yağ hücresi alınabilir, daha sonra dondurma işlemi uygulanabilir ve ileri dönemlerde enjeksiyonun tekrarlanması gerektiği durumlarda dondurarak depoladığı yağ hücrelerini kullanması da mümkündür.

MİKRO YAĞ TRANSFERİ SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ NASILDIR?

Hastalar operasyon tamamlandıktan sonra serbestçe hareket edebilir. İşlemden sonra 36 saat boyunca ufak bir hassasiyet yaşanabilir. Mikro yağ transferi genellikle 1 -3 seans sonrasında tamamlanabilir. Bu aşırı dolgun görünümün önlenmesini sağlar. Transfer edilen yağın yaklaşık %50-70’i hayatta kalır, hastanın kendi yağ hücresi kullanıldığından vücut tarafından bir kısmı tolere edilebilir.

Mikro yağ greftinin en önemli ikinci faydası cildinizde oluşturacağı değişikliklerdir. Birkaç ay içinde, hastaların çoğunda cilt kalitesi ve dokusunda önemli gelişmeler görülür. Bu yağın içerdiği kök hücrelerinin bir sonucu olarak ortaya çıkar.

MİKRO YAĞ TRANSFERİNİN SAĞLADIĞI FAYDALAR NELERDİR?

Yanaklar, göz çevresi ve dudak estetiğinde de başarılı bir şekilde kullanılabilmektedir. Facelift, meme ve kalça büyütme gibi operasyonlarda daha pürüzsüz ve daha doğal bir sonuç elde etme de mikro yağ transferi büyük fayda sağlar. Yaşla birlikte çene ve boyunda oluşan yumuşak doku ve kemik kaybını düzeltmekte çok etkilidir.

MİKRO YAĞ TRANSFERİNİN SAĞLADIĞI DİĞER AVANTAJLAR NELERDİR?

Cerrahi dışı yüz gençleştirmede dermal dolgu malzemelerine alternatif olarak yaygın olarak kullanılan birçok dolgu malzemesi var. Kişinin kendi yağ dokusundan elde edilen malzemenin diğerlerine oranla alerjik reaksiyon riski yoktur ve daha uzun süre etkisini sürdürebilir. Kişinin kendi kanında bulunan doğal kök hücreleri, mikro yağ transferinin ardından cilde daha sağlıklı bir ışıltı verir.

Op.Dr. Güncel Öztürk

www.guncelozturk.com

www.burunestetiksanati.com

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler