HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğle arası genital estetik

Genital bölge estetiği son zamanlarda ilgi duyulan uygulamalar arasına girmiştir.

Öğle arası genital estetik

Yüz estetiği uygulamaları ile hasta memnuniyeti ne kadar yüksek oluyorsa; benzer şekilde genital bölge estetiği sonrasında da hastalar büyük mutluluk yaşamaktadırlar.

Genital bölge estetiği son yıllarda neden bu kadar önemli hale gelmiştir?

Genital bölgemiz vücudumuzdaki en özel bölgesidir. Özellikle kadınlar genital bölge ile ilgili herhangi bir problem yaşadıklarında bunu paylaşmak ya da dile getirmekte zorlanırlar. Günümüzde, teknolojinin ilerlemesi, araştırma alanlarının buna paralel olarak genişlemesi ile en özel alan olan genital bölge problemleri de tartışılır hale gelmiştir. Bu sayede bir farkındalık oluşmuş ve kişiler kendi genital bölgelerindeki görüntünün ya da hissin normal olup olmadığını sorgular hale gelmiştir. Bu konuda şikayetler detaylandıkça tedavi protokolleri de artmıştır.

Kadınları kozmetik anlamda rahatsız eden genital bölge problemleri nelerdir?

Kadınların dış genital organına vajina adı verilmektedir. Vajina anatomik olarak incelendiğinde, en dışında derinin kalın kıvrım yaptığı alana ‘dış dudak (labium majus)’, dış dudağın iç tarafında kalan sadece mukozadan oluşan kısma ise ‘iç dudak (labium minus)’ adı verilmektedir. İç dudak bölgesinde kıl kökü bulunmaz ve genelde temel problem bu bölgede yaşanır. İç dudaklar genetik ve hormonal nedenlerden ötürü gereğinden fazla büyüyebilir. Bu büyüme bazen genetik nedenlerle genç kızlık dönemlerinde bile başlayabilirken, genellikle gebelik, doğum sonrası, menapoz dönemi, aşırı kilo alıp verme gibi durumlarda daha sık ortaya çıkar. Bu şikayeti olan kadınlar günlük hayatta:

- Dar pantolon giymekte zorlanabilirler

- Kozmetik olarak ayna karşısında kendilerini iyi hissetmezler

- Bisiklete, ata binerken rahatsızlık ve biraz ağrı hissi yaşarlar

- Cinsel ilişkide zorlanabilirler.

Bunun dışında yine aynı hormonal nedenlerle vajinada koyu renk değişikliği gelişebilir. Bu da yine kozmetik anlamda kadınları oldukça rahatsız eden bir problemdir.

Özellikle bağ dokusu güçsüz olan kişilerde doğum sonrası oluşan vajinal gevşeme, hem kozmetik açıdan hem de fonksiyonel olarak kadınları rahatsız eder. Bu şikayet diğerlerinden farklı olarak; erken evrede tedavi edilmezse, ilerleyen zamanlarda idrar kaçırma problemine kadar ilerleyici hale gelebilir.

Vajina estetiği tedavi seçenekleri nelerdir?

- İç dudakların gereğinden fazla büyümesi yani hipertrofisinin tedavi seçeneklerinden biri labioplasti denilen ameliyattır. Labioplasti bir ameliyat olduğundan hastaların anestezi almaları gerekir, belli bir süre iyileşme dönemi ve sosyal hayattan uzaklaşma gerekmektedir. Ameliyat sonrası komplikasyon riski nadir de olsa bulunmaktadır.

- Lazer ile vajinal düzeltme tedavisinde, tıpkı smear alınması gibi, laser probu ile vajina içinden tedavi yapılır. Minimal komplikasyonu olan bu tedavide de, iç kısımdan tedavi olduğu için iyileşme süresi gerekir.

- Radyofrekans tedavisi ile vajinal düzeltme tedavisi, son yıllardaki en yeni tedavi protokolüdür. Radyofrekans tedavisinde uygulama hiçbir girişimsel işlem gerektirmez. Bu nedenle ağrısız ve tamamen komplikasyonsuz bir tedavidir.

Vajina estetiğindeki en yeni tedavi protokolü hangisidir?

Vajina estetiğindeki en yeni tedavi yöntemi radyofrekans tedavisidir. Radyofrekans tedavisi ameliyatsız yüz germe işlemi olarak yıllardır kullanılmaktadır. Radyofrekans dalgaları deri altında ısıya dönüşerek, kollajen ve elastin liflerde sıkılaşma yoluyla sarkma tedavisinde kullanılmaktadır. Bu teknoloji ilk defa vajina estetiğinde de kullanılmaya başlanmıştır. Vajina bölgesinde radyofrekans uygulaması ile kollajen lifleri arasındaki bağlar kırılır. Kollajen lifler arasındaki bağların kırılması ile çok daha sıkı bir kollajen doku ortaya çıkar. Ayrıca elastik lif sentezi de artarak, çok daha sıkı ve toparlanmış bir görüntü ortaya çıkar.

Vajina radyofrekans tedavisi ağrılı mıdır, uygulama nasıl yapılır?

Uygulama ağrılı değildir. Öncesinde anestezi gerektirmez. Uygulama sırasında sadece hafif bir ısı hissedilir. Uygulama tamamen dışarıdan yapılır. Smear alınması benzeri herhangi bir girişim söz konusu değildir. Uygulama süresi ortalama 15-20 dakika kadar sürer. Uygulamadan sonra kişi sosyal hayatına devam eder. Herhangi bir kısıtlama gerekmez. Maksimum etki görebilmek için haftada bir dört seans uygulama önerilir. Dört seans sonrasında mevcut şikayetler tama yakın ortadan kalkar. Ayrıca koyu renk görüntüsü olanlarda renk açılır.

Radyofrekans tedavisinin diğer tedavilere göre avantajları nelerdir?

Radyofrekans tedavisi ağrısız bir tedavidir. Öncesinde herhangi bir anestezi yapılması gerekmez. Seans süresi 15-20 dakika olup çok kısadır. Hasta uygulama sonrasında hiçbir dinlenme süresine ihtiyaç duymaz. Hayatına kaldığı yerden devam eder. Uygulamanın hiçbir komplikasyonu bulunmaz.

Ameliyatsız genital estetik uygulamalarının en yenisi olan radyofrekans tedavisi her yaş grubuna uygulanabilen , oldukça güvenli, hiçbir komplikasyonu olmayan bir tedavi protokolüdür. Bu özellikleri ile öğle arasında bile uygulanabilen, hastaya hiçbir zahmet vermeyen bir tedavidir. Ameliyatsız genital estetik alanında bir ilk olan bu tedavi protokolü ile genital bölgesinden şikayetçi olan kadınlar artık çok daha mutlu olacaklardır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler