HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Penis kırılır mı?

Penis içerisinde kemik yapısı yoktur. Penis içerisinde kanla dolarak sertleşmeyi sağlayan corpus cavernosum ismi verilen iki adet silindir yapı vardır.

Penis kırılır mı?

Bu yapının kılıfı vardır, bu kılıf yırtıldığında dışarıya kan çıkar peniste şişme, morarma ve şekil bozukluğu oluşur, buna ‘Penis Kırılması’ ismi verilir.

Penis kırıldığında nasıl anlaşılır?

Penis kırılmasının tıbbi adı penis fraktürüdür. Bu durumda peniste şişme, morarma ve şekil bozukluğu oluşur. Eğer travma şiddetli ise yırtık büyük olacağı için belirtiler abartılı düzeyde olabilir. Bazı hastalarda kırılma şeklinde bir ses gelse ve acı oluşsa bile şişlik ve morarma oluşmayabilir, böyle durumlarda coban bandaj sarılarak hasta takibe alınır.

Şekil 1 : Penis içinde şekildeki gibi kemik yoktur, sadece içerideki dokular sert olduğu durumda yırtılma oluşur. Görüntü bir hayal ürünüdür.

Penis hangi durumlarda kırılabilir?

Penis, sert seks sırasında, dıştan penise bir darbe alındığında, yatağa sürtünerek mastürbasyon yapıldığı durumlarda kırık oluşabilir. Penis sertleştiği sırasında penise yapılan her türlü travma kırılma oluşmasına yol açabilir. Özellikle bayanın üstte olduğu cinsel ilişkide penisin kırılma ihtimali çok yüksektir. Doğuştan penis eğriliği olan kişilerde ilişki sırasındaki zorlanmaya bağlı olarak penis kırılması oluşabilir.

Penis kırılması olduğunda sertleşme bozulur mu?

Penis kırılması durumlarında travma çok büyükse peniste sertleşme sorunu ortaya çıkabilmektedir. Penisin sertleşmesi için kanın penis içerisinde hapsedilmesi gerekir, kırılma sonrası bu hapsetme mekanizması bozulabilmektedir. Penis hassas bir organdır, penise karşı sert, zorlayıcı hareketlerden kaçınmak gerekir.

Penis içinde kemik var mıdır?

Penis içerisinde herhangi bir kemik yapı yoktur. Penis içerisinde 2 adet Corpus cavernosum adı verilen içi kan ile dolan bir yapı vardır. Bunun haricinde idrar kanalının içerisinden geçtiği corpus spongiosum ismi verilen 3. Silindir yapı vardır.

Penis kırılması sonrası neler oluşabilir?

Penis kırılması sonrası, penis eğriliği(peyronie hastalığı) ve sertleşme sorunu gelişebilir. Penis kırılması sonrası yırtılan dokular uç uca gelmez ve kötü iyileşme olursa peyronie hastalığı gelişme ihtimali çok artar ve peniste eğrilik oluşabilir.

Penis kırılması sonrası özellikle sertleşme sorunu ortaya çıkabilir.

Penis kırılması olduğunda ameliyat şart mıdır?

Penis kırılması olduğunda peniste şişme, eğrilik oluşursa ameliyat gerekliliği genellikle oluşur. Penisteki şişlik ve eğrilik yırtık olan dokuları uç uca gelmesinin zor olması sebebiyle ameliyat gerekliliğini ortaya koyar. Ameliyat sırasında penis derisi aşağı indirilip, corpus cavernosum duvarındaki yırtık 3/0 vicryl ile tamir edilerek ameliyat tamamlanır. Ameliyat sayesinde iyileşme düzgün olacağı için eğrilik genellikle oluşmaz.

Penis kırılması ameliyatı sonrası kaç gün hastanede kalınır?

Penis kırılması ameliyatı sonrası hastanede 1 gün kalmak gerekir. Yaklaşık 15 gün coban bandaj sarılması faydalı olur.

Penis kırılması sonrası kaç gün sonra tekrar cinsel birleşme olabilir?

Ameliyattan 30 gün sonra cinsel birleşme gerçekleştirilebilir.

Op.Dr.Murad ÇELTİK

Doktorlar merkezi

Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :4 Nişantaşı İstanbul

Tel: 0 212 234 58 55

Cep: 0 536 886 12 96

Web: www.muradceltik.com

facebook:

www.facebook.com/opdrmuratceltik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler