HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Penis protezi ameliyatı son seçenektir

Penis protezi, sertleşme sorunu olan hastalar tüm tedavi seçeneklerini denemeleri ve cinsel ilişki için yeterli penis sertliğinin sağlanamadığı durumlarda tercih edilmesi gereken bir tedavi yöntemidir

Penis protezi ameliyatı son seçenektir

Penis protez takılmasına karar verildiğinde hastaya ameliyat ve sonrasındaki süreçler ayrıntılarıyla anlatılmalıdır. Hastalara ameliyat öncesinde özellikle enfeksiyon kontrolü açısından idrar tahlili, idrar kültürü, CRP(C-Reaktif Protein), hemogram tahlillerinin yapılması gerekir. Eğer bu tahlillerde kişinin vücudunda enfeksiyon varlığını gösteren bulgular varsa tedavi verilerek operasyon ertelenir. Operasyon öncesi aynı tahliller tekrarlanır. Bu tahliller haricinde her ameliyatta istenen kanama bozukluğunun tespitinin yapıldığı testler ve anestezi doktorunun hastanın genel sağlık durumuna göre isteyeceği ek tahliller yaptırılır. Ameliyat genel olarak genel anestezi altında yapılır, anestezi doktorunun uygun gördüğü durumlarda bölgesel anestezi(spinal anestezi) ile de bu operasyon gerçekleştirilebilir.

Penis protezleri çeşit olarak iki ana gruba ayrılırlar;

1. Katlanabilir(Malleable) protezler: Katlanabilir protezler sürekli sert olarak dururlar, kişi ilişkiye gireceği zaman düzleştirir, ilişki sonrası kıvırarak iç çamaşırı içerisine yerleştirebilir. Maliyet olarak en uygun protez cinsidir. Ameliyatı yaklaşık 30- 45 dakika kadar sürer, kişi hastaneden aynı gün veya 1 gün sonra taburcu edilir. Ameliyattan 6 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir. Ameliyattan 4-5 gün sonra banyo yapılabilir. Yaklaşık 1 hafta boyunca antibiyotik kullanılması gerekir. Katlanabilir protezlerde şişirilebilir protezler kadar doğal penis yapısı sağlanamaz.

2.Şişirilebilir(İnflatable) protezler: Şişirilebilir penis protezlerinde ilişki öncesi pompasına basılarak sertleşmenin sağlandığı, ilişki sonrası söndürme düğmesine basarak penis sertliğinin kaybolduğu bir mekanizma söz konusudur. Şişirilebilir protezler 2 parçalı(pompa ve protez silindirleri) ve 3 parçalı(Pompa, rezervuar ve protez silindirleri) olarak 2 tiptedir. Şişirilebilir protezlerden 3 parçalı protezlerdeki penis sertliği en ideal ve en sert protez içi basıncı sağlar. Bu protezlerin ameliyatı 1-1.5 saat civarı sürer. Ameliyat sonrası 2-3 gün hastanede kalınması gerekir. Ameliyattan sonra 6 hafta protez kullanımı yasaktır. Hastaya hastaneden taburcu olduğunda 1 hafta kullanmak üzere antibiyotik verilir. İki parçalı protezler pompalı (şişirilebilir) olmasına rağmen 3 parçalı gibi tam olarak söndürülememesi ve % 40 sert olarak kalması hastalarda memnuniyetsizlik oluşturmaktadır.

Hastalar arasında memnuniyet değerlendirilmesi yapıldığında 3 parçalı protezler hasta ve eş memnuniyetinin en yüksek olduğu protez tipidir.

Op.Dr.Murat ÇELTİK

Doktorlar merkezi

Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :3 Nişantaşı İstanbul

Tel: 0 212 234 58 55

Web: www.muradceltik.com

www.facebook.com/opdrmuratceltik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler