HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Penisinizde niçin kemik bulunmadığını düşündünüz mü hiç?

Penisinizde niçin kemik bulunmadığını düşündünüz mü hiç? Britanyalı araştırmacıların aklına takılan soru da buydu. Yanıtını aramakta da gecikmediler. Buldular da. Yanıt: “Bir zamanlar peniste kemik de bulunuyordu. Fakat 1.9 yıl önce insanlık tek eşliliği seçti ve penis kemiği de tarihe karıştı.”

Penisinizde niçin kemik bulunmadığını düşündünüz mü hiç?

Bilim adamlarının yöneldiği yeni araştırmada, penil kemiğin (baculum) evrimsel tarihi ele alındı ve incelenen tür olarak da, söz konusu kemiği 50 milyon yıl öncesinde geliştiren primatlar seçildi. Bu tarihten itibaren bazı türlerde penis boyu kısalırken kimisinde uzadı; kimisinde ise tamamen ortadan kayboldu.

Baculum boyu, primatların çiftleşme mevsimi süresinin uzunluğu ile ilişkiliydi. Çiftleşme mevsiminin süresi ne kadar uzun olursa, baculum boyu da o kadar uzun oluyordu. Genlerini geleceğe taşımak açısından ise çiftleşme mevsimi gerekliydi.

İnsanoğlu durulmaya başladığında, tıpkı dinozorlar gibi baculum da yok olup gitti. Çünkü genlerin bir sonraki nesle taşınması için artık şartlar değişmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler