HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Performans sorunu tedavisi – Penise ilaç uygulaması

Sertleşme sorunu, erektil disfonksiyon olarak da adlandırılır.

Performans sorunu tedavisi – Penise ilaç uygulaması

Halk arasında rahatsız edici bir kelime olan iktidarsızlık şeklinde isimlendirilir, iktidarı kaybetme anlamına gelen iktidarsızlık cinsel ilişki için gerekli penis sertliğinin sağlanamaması veya sertliğin cinsel ilişki süresince devam ettirilememesi durumudur.

Sertleşme sorunu tedavisini belirlerken, bu rahatsızlığa yol açan durumların ortaya konulması gerekir. Örneğin sertleşme sorunu ile gelen hastaya kan tahlili yapıldığında şeker hastalığı tespit edilebilir veya hormonal bir problem tespit edilebilir. Tespit edilen hastalığın tedavisinin sağlanması sertleşme sorunu tedavisinin sağlanmasında destekleyici bir etki yapar. Şeker hastalığı haricinde kilo fazlalığı, hareketsizlik, sigara kullanımı gibi daha bir çok sebep sertleşme sorununa yol açabilir. Bunlara yönelik kilo kontrolü, diyet uygulamaları, sigara bırakma tekniklerinin uygulanması faydalı uygulamalardır.

Sertleşme tedavisinde, ağızdan alınan ilaçların ilişki öncesi veya tedavi edici olarak uzun süreli verilmesi söz konusudur. Penise şok dalga tedavisi (EDSWT) son yıllarda uygulanmaya başlanan, penis damarlarında genişleme ve yeni damar oluşumunu sağlayarak sertleşme tedavisinde etkili olmaktadır. Penise vakum cihazı uygulaması cinsel ilişki öncesi kullanılarak cinsel ilişki sağlanabilmektedir. Penis protezleri ameliyatla penise yerleştirilmektedir. İlişki öncesi pompalı protezler şişirilir ve cinsel ilişki için yeterli sertlik sağlanır.

Sertleşme tedavisinde penise ilaç uygulaması da kullanılan bir yöntemdir. Penise ilaç uygulaması 2 şekilde uygulanabilir;

1.Penise Enjeksiyon Yöntemi : Penise ilaç iğne ile uygulanır, tekli ilaç, ikili ilaç, üçlü ilaç veya dörtlü ilaç uygulamaları şeklinde çeşitleri vardır. Sertleşme sorununun ağırlığına göre ilaç uygulamalarından hangisinin kullanılacağına karar verilir. İlacın penise enjeksiyon olarak yapılması hastalara birkaç kez uygulama yaptırtılarak öğretilir. İlacın cinsel ilişkiden 3-5 dakika önce penise uygulanması gerekir. Peniste 1 saatlik sertlik sağlayacak doz belirlenip o dozda ilaç yapılması hastaya öğretilir.

2.Penis Ucundan Jel Uygulaması : İlaçların jel formuna getirilmiş şekli penis ucundan içeri doğu sıkılır ve bu şekilde sertleşme sağlanır. Tekli ilaç ve üç ilaçla üretilmiş 2 tür ilaç vardır, bu ilaçlar Türkiye’de bulunmamaktadır. Hastalar kendileri yurtdışından almakta ya da eczacılar birliği sayesinde ilacın yurtdışından getirilmesi sayesinde ilaçları kullanabilmektedirler. İdrar kanalına uygulaması yapılan ilaç oradan corpus cavernosumlara geçerek sertleşmeye yol açmaktadır.

Üroloji Uzmanı

Op.Dr.Murad ÇELTİK

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler