HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Performans sorununda farklı tedavi seçenekleri var

Performans sorununun tedavisinde, dört aşamadan oluşan bir tedavi şeması uygulanır.

Performans sorununda farklı tedavi seçenekleri var

Birinci aşamada; tedavi edilebilir ya da tedavi edilmesi gereken yan hastalıklar varsa onlar tedavi edilmektedir. Sertleşme bozukluğuna sebep olabilecek kalp hastalığı, hormonal bozukluk veya kilo fazlalığı gibi sorunların tedavi edilmesi gerekmektedir. Ayrıca kişideki yaşam stilini değiştirmek yani, gün boyu oturan, hiç egzersiz yapmayan, kötü beslenen ve sigara içen bir hastaya bu alışkanlıklarını değiştirmesinin performans sorununun düzelmesine faydalı olacağı anlatılmalıdır.

İkinci aşama; eğer bu tür önlemlerle performans sorununda düzelme olmazsa tıbbi tedavilere geçmek gerekmektedir. Tıbbi tedavilerin ilk basamağı ise ağızdan alınan ilaçlardır. Bu tür ilaçlar doktoru önerisi olmadan kullanılmamalıdır. Bu ilaçlar piyasada sildenafil, vardenafil ve tadalafil isimli üç etken madde içerecek şekilde satılmaktadır. Bu ilaçların her birinin farklı özelliği vardır, bu ilaçlarla ilgili bilinmesi gereken en önemli özellik, cinsel uyaran olmadan sertleşmenin olmamasıdır. Yani bu ilacı alıp kendiliğinden sertleşme olmasını beklememek gerekir, mutlaka partnere yakınlaşmak veya video, resim gibi cinsel içerikli bir materyalin görülmesi gerekir.

Üçüncü Aşama; birinci aşamadaki tedbirler ve ikinci aşamadaki ilaç tedavisine rağmen yeterli performans sağlanamazsa üçüncü aşamaya geçilmesi gerekir.Bu aşamada, EDSWT adı verilen penise şok dalga tedavisi, penise ilaç uygulamaları ve vakum cihazlarının kullanımı üçüncü aşama tedavi seçeneklerini oluşturur. EDSWT yönteminde ses dalgaları ile penise kan akımının artması sağlanmaktadır. Vakum cihazında penis negatif basınç ile sertleştiriliyor ve penis köküne band oturtularak sertlik korunmaya çalışılıyor. Penise ilaç uygulamalarında, penis ucundan krem formunda ilaç sıkılması ya da ilacın enjektöre çekilerek penisin yan tarafından enjekte edilmesi şeklinde kullanılır. Penise ilaç uygulamaları cinsel birleşmeden 5 dakika önce uygulanır. Kullanılacak doz her hastada değişir. Enjeksiyon uygulamaları için doz ayarlaması ve ilaç uygulama eğitimi verilmesi gerekir.

Dördüncü aşama; tüm aşamalardaki uygulamalara rağmen yeterli performans sağlanamaması durumunda dördüncü aşama olan penis protezi kullanılmaktadır. Penis protezinin, katlanabilir ve pompalı olmak üzere farklı tipleri vardır. Penis protezleri ameliyatla yerleştirilirler. Penis protezlerinde hasta ve partner memnuniyeti yüzde 90-95 gibi oldukça yüksek oranlardadır.

Şekil : Üç parçalı penis protezi

Op.Dr.Murad ÇELTİK

Doktorlar merkezi

Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :4 Nişantaşı İstanbul

Tel: 0 212 234 58 55

Cep: 0 536 886 12 96

Web: www.muradceltik.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler