HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Revizyon burun estetiği operasyonunda çok iyi bir sonuç kesin midir?

Bütün ameliyatlarda geçerli olduğu gibi burun estetiği operasyonunda hedeflenene sonuca ulaşamama riski vardır. Kısacası bütün estetik operasyonlarında olduğu gibi revizyon burun estetiği ameliyatında da çok iyi bir sonuç garanti değildir. Çünkü bir ameliyatın başarısı çeşitli faktörlere bağlıdır. Sadece cerrahın bilgisi ve becerisi değil, kişinin cilt yapısı, yaşam tarzı, beslenmesi de dahil olmak üzere ameliyatların başarısı üzerinde etkilidir.

Revizyon burun estetiği operasyonunda çok iyi bir sonuç kesin midir?

Kaza gibi kontrol edilmesi mümkün olmayan travmatik faktörler de burun estetiğinin sonuçları üzerinde rol oynayabilir.

TEKNOLOJİK GELİŞMELERLE RİSKLER EN AZA İNDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Estetik cerrahideki teknolojik gelişmeler birincil ve revizyon burun estetiğinin başarısını arıtmak için her geçen gün devam ediyor. Geleneksel burun estetiği tekniklerinden bu yana günümüzde birçok alanda ilerleme sağlanmıştır. Kırmadan burun estetiği, törpüleme tekniği, burunda iz bırakmaya engel olan kapalı rinoplasti tekniği ve son yıllarda ön plana çıkan 3D tasarım cihazı burun estetiğinin başarısını garantilemek için geliştirilen en yeni teknikler arasındadır.

REVİZYON BURUN ESTETİĞİ OPERASYONU ÇOK İYİ PLANLANMALIDIR

Revizyon burun estetiğinde yapısı değişmiş bir burun üzerinde işlem yapılması gerekir. Birinci ameliyatta burun yapısının nasıl bir değişikliğe uğradığı kemik, kıkırdak ve yumuşak dokuda hasar olup olmadığı, burundaki fonksiyonel ve fizyolojik bozukluklar iyi değerlendirilmelidir. Revizyon burun estetiğinin başarısını garantilemek için hastanın şikayetlerini ve beklentilerini de dikkate almak gerekir. Çünkü sonuç olarak burun ameliyatının başarısı hastanın memnuniyet derecesi ile doğru orantılıdır.

REVİZYON BURUN ESTETİĞİNİN ÇEŞİTLİ ZORLUKLARI VARDIR

Revizyon burun estetiği operasyonunda daha önce hiç operasyon geçirmemiş bir burundaki gibi her işlem aynı başarı ile gerçekleştirilmez. Çünkü burnun değişmiş olan yapısı ve hassas dokuları buna izin vermez. Kan akışının bozulmuş olması, yeterli yumuşak doku olmaması, hasar ve hassasiyet gibi durumlar ortaya çıkabilir. Ve tüm bunların iyileşmesi için burnun süreye ihtiyacı vardır. Bu nedenle burun estetiğinin başarısını garantilemek için öncellikle burnun yeni bir operasyona hazır olabilmesi için en az 1 yıllık iyileşme sürecinin tamamlanmış olması gerekir.

Kısacası revizyon burun estetiğinin başarısı daha önce kaç burun operasyonu geçirdiği, deri kalitesinin durumu, kıkırdak ve kemik iskeletinin durumu, ne kadar tahrip edici işlemler yapıldığı, ne kadar kıkırdak çıkarıldığı gibi durumlara bağlı olduğu için ameliyatın her aşamadan doğru bir şekilde yapılması gerekir.

Ameliyatın ardından iyileşme sürecinde dikkat edilmesi gerekenler için cerrahın önerilerine tam olarak uyum sağlanması ameliyatın başarısını garantilemek için şarttır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler