HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sabah ereksiyonu neden olur?

Sabahın 4’ü. Yatakta uyurken, aniden uyanıveriyorsunuz. Hiç de yatağa girdiğiniz gibi değilsiniz. Çünkü erekte olmuşsunuz. Gece uyumadıysanız, durduk yere ereksiyon olmazsınız pek. Fakat bu halin oluşma ihtimali, gece boyunca 3-5 kat artıyor.

Sabah ereksiyonu neden olur?

Sex for Grown-Ups kitabının yazarı Seksolog Dr. Gloria Brame, ergenlerde ve genç erkeklerde hormonların en üst seviyeye çıkmasına bağlı olarak ereksiyon sıklığının ve boşalma ihtiyacının arttığını söylüyor. Doğal olarak, erkekler yaşlandıkça da bu durum testosteron seviyesine ve cinsel fonskiyonlardaki değişime de bağlı olarak düşüşe geçiyor.

Yani, sabah ereksiyonunun nedeni nedir? Sabah ereksiyonunun cinsel rüyalardan kaynaklandığına dair eski bir inanış söz konusu. Fakat uzmanlar bu konuda ikna olmuş değil.

İlişki koçu ve seksolog Dr. Uta Demontis, sabah ereksiyonunun gece görülen rüyalarla hiçbir ilişkisinin olmadığını, anne karnındayken de bebeklerde spontane ereksiyonlara rastlandığını belirtiyor. Ona göre sabah ereksiyonunun nedeni, erkek vücudunun gecenin ortasında penise taze kan akışı ile oksijen sağlama ihtiyacı olabilir.

Brame, "Sabah ereksiyonunu hormonal sıçramalara bağlıyorum ve ereksiyonun ya da cinsel rüyaların da penisin en duyarlı olduğu uyku evresinde bu değişimlerden kaynaklandığını düşünüyorum.” diyor.

Peki neden gün ortasında aniden erekte olmuyoruz? Gün içerisinde, insan beyni bir anti-ereksiyon kimyasalı yayıyor ve istenmeyen ortamlarda durduk yere erkete olmamızın önüne geçiyor. Uyku sırasında ise bu denge unsuru ortadan kalkıyor. Ereksiyon da özgürce oluşabiliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler