HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saç ekimi hakkında her şey

Saç ekimi ya da diğer adıyla saç nakli, dökülen saçların yerine sağlıklı bölgeden alınan köklerin yerleştirilmesi işlemidir.

Saç ekimi hakkında her şey

Saçı dökülen ve kelleşme sorunu olan kişiler için günümüz şartlarında kullanılan mükemmel bir tekniktir. Saç ekim ameliyatları, steril ameliyathane ortamlarında geliştirilen yeni tekniklerle artık çok kolay ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir.

Saç ekimi operasyonu nasıl yapılır?

Saç ekimi yaptıracak kişiler öncelikle ayrıntılı bir saç muayenesinden geçirilir. Ekim yapılacak bölgedeki saçların yapısı ve sıklığı saç analiz cihazlarıyla incelenir. Daha sonra gereksinimi olan saç kökü sayısı belirlenir. Alınabilecek sağlıklı saç kökü miktarı belirlenir. Ardından saç ekme operasyonu başlatılır.

Saç ektirmenin sağlıklı sonuçlar vermesi için kişinin saç dökülme yoğunluğu, alınabilecek sağlık saç yoğunluğu, alınacak saçın kalınlığı, saç tipi ve saçın rengi ameliyatı etkileyen sonuçlar arasındadır. Güzel bir sonuç almak için bu kriterlerin hepsi bir arada değerlendirilmelidir.

Saç ekim ameliyatının başarısı nelere bağlıdır?

İnce telli ve açık renkli saçlardansa kalın telli ve koyu renkli saçlardan daha başarılı sonuçları alınır. Bunun dışında saçın dökülme seviyesi ve saçlı kısmın yoğunluğu da yine istenen sonuca daha çabuk ulaştıracak etmenler arasındadır.

Saç ekimi kimler yapmalıdır?

Saç ektirme ülkemizde plastik cerrahlar ve dermatologlar tarafından yapılır. Saç ektirmeyi düşündüğünüz doktorun uygulayacağı en uygun FUE tekniği size en yüksek faydayı sağlayacaktır.

Saç ektirme günümüzde çok profesyonelce yapılmaktadır. Saç ekimi yapılacak alana başın arka ve yan kısımlarından alınan sağlıklı saç kökleri nakledilir. Operasyon sırasında sorunlu bölgeye lokal anestezi uygulanır ve böylece saç ekimi sırasında kişi ağrı ya da acı hissetmez. Ayrıca nakil işlemi bittikten sonra da herhangi bir ağrı kesici ilaç kullanımına gerek kalmaz. Saç ektirmeden 3 gün sonra saç yıkanabilir ve kişi gündelik yaşantısına rahatça dönebilir.

Saç ekim teknikleri nelerdir?

FUE tekniği en çok tercih edilen ve en çok önerilen saç ektirme yöntemidir. FUE tekniğinde saç kökleri tek tek alınarak yine tek tek ekilir, çok tercih edilme sebebi çok avantajları olmasıdır elbette. FUE yöntemini farklı kılan, saç köklerinin alınma şekli ve işlemde kullanılan mikromotor cihazıdır.

FUE yöntemi neşter kullanılmayan ve dikiş gerektirmeyen bir cerrahi işlemdir. Seans aralıkları kişinin durumuna göre belirlenir. Seanslar arasında diğer yöntemlerdeki beklemek gerekmez, saç köklerinin tek tek alınarak ekim işleminin yapıldığı bir uygulamadır. Operasyonun ardından kesinlikle kesik ya da yara izi kalmaz. Cinsiyet farkı olmaksızın hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilir. FUE tekniğiyle yapılan operasyondan sonra iyileşme oldukça hızlı gerçekleşir ve hasta gündelik hayatına çok çabuk devam edebilir.

Sevgiyle kalın.

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.hairneva.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler