HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saç ekimi öncesi dikkat edilecekler

Saç ekimi işlemi son derece konforlu ve rahat yapılan bir işlemdir.

Saç ekimi öncesi dikkat edilecekler

Öncesinde ufak tefek bazı ayrıntılara da dikkat edilerek hiçbir problem yaşanmadan , işlemin kolaylıkla yürümesini sağlanabilir. Bu sayede hem rahatlık açısından hem de sağlık açısından istenmeyen sorunların meydana gelmesini önlenebilir.

• Operasyondan en az 7 – 10 gün öncesinde Aspirin ve diğer kan sulandırıcı ilaçlar kullanmayınız. Çünkü aspirin ve benzeri ilaçlar kanın pıhtılaşmasını engelleyeceği için fazla kanama olur , bu kanama hem işlemi teknik olarak çok zorlaştırır hem de gereksiz yere kan kaybına sebep olabilir.

• Operasyondan en az 3 gün öncesinde ALKOL almayınız. Zira alkolde kanı inceltici etkisinden dolayı kanamayı arttırabilir.
• Kronik (şeker, kalp, tansiyon, verem vb.) veya akut hastalıklar nedeniyle kullanmakta olduğunuz ilaçları doktorunuza mutlaka bildiriniz. Saç dökülmesine sebep olabilecek vitamin eksiklikleri veya hormonal sebeplerin olmadığı veya bunların tedavisi ile saç dökülmesinin düzeltilemeyeceğinden emin olunmalıdır. Kısaca ön tetkik ve tahlillerinizin yapılmış olması gereklidir.

• Operasyondan önceki 2 hafta trisiklik antidepresanlar, pıhtılaşmayı önleyen ilaçlar (heparin coumadin vb.), beta blokerler veMAOinhibitörleri (aurorix v.b.) kullanmayınız. Bu süre içinde eğer bu ilaçlardan almış iseniz lütfen doktorunuza bildiriniz.

• Operasyon öncesi kafa derisi ve saçınıza hiçbir lokal ilaç sürmeyiniz. Sıklıkla kullanılan Minoxil (Rogaine , Regaine ) gibi losyonların da en az 1 ay önce bırakılması önerilmektedir. Çünkü bu ilaçlar kafa derisindeki damarların genişlemesine ve dolayısıyla işlem esnasında fazla kanamaya sebep olabilir.
• Operasyona gelmeden önce saçınızı yıkayınız ve yıkama sonrası hiçbir jöle veya sprey kullanmayınız.

•Operasyonda sedasyon anestezisi kullanılmayacaksa, operasyona gelmeden önce mutlaka kahvaltı yapınız. Eğer operasyonunuz öğleden sonra olacaksa gelmeden önce hafif bir öğle yemeği yiyiniz.

• Operasyon sonrası takmak için mutlaka arka kısımdan gevşetilip sıkılaştırılabilen bir şapka getiriniz.
• Operasyondan 24 saat öncesi mümkünse sigara içmeyiniz, eğer yapamıyorsanız azaltmaya çalışınız. Unutmayınız ki sigara iyileşme sürecinizi uzatacaktır.
• Operasyondan 1 hafta öncesinde B ve E vitaminleri içeren multivitamin preparatlarını kanamanızı artıracak olması nedeniyle almayınız.
• Operasyondan sonra 6 saat araba kullanmanızı tavsiye etmiyoruz, aracınız ile gelecekseniz yanınızda kullanacak birisinin olmasına dikkat ediniz. İşlem sonrası aslında araba kullanabilecek kadar iyi olabilirsiniz ama ani tansiyon veya kan şekeri düşme riski veya psikolojik tansiyon düşmeleri riski nedeniyle trafikte araç kullanmanız risk oluşturabilir.

• Operasyona gelirken giyip çıkarma esnasında başınıza sürtmeyecek ve rahat giyip çıkarabileceğiniz tipte bir kıyafetle (gömlek, hırka , ceket vb.) geliniz. Mümkünse atlet fanila gibi iç çamaşırı giymeyiniz. Rahat hareket edebileceğiniz kıyafetler giymeniz önerilir.
İşlem uzun süreceği için kişi kendini psikolojik olarak hazırlamalıdır. Yanında laptop tablet bilgisayar getirebilir. Uygun olan bölümlerde bunları kullanabilir. Birçok saç ekim merkezinde TV , video sistemleri bulunmaktadır. Film , belgesel izlenebilir.

Sorularınız için: erkutozdamar@mynet.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler