HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saç ekiminde etkin çözümler: Fue ve Perkutan yöntemi

Günümüzde pek çok insanın genetik yatkınlık, aşırı kilo alımı, ilaç kullanımının yarattığı yan etkiler ve strese bağlı nedenlerle karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlardan biri saç dökülmeleri.

Saç ekiminde etkin çözümler: Fue ve Perkutan yöntemi

Saç dökülmesi, kadın ya da erkek, kişinin sosyal hayatında çeşitli olumsuz durumlar yaşamasına neden olur. Yoğun olarak saç dökülmesi ya da kelliğe karşı çözüm üreten teknolojiler ise artık saç dökülmesine son veriyor. Saç ekimi bu teknolojinin en iyi sonuç verenlerinden biri. Saç ekimini kıl kökü nakli olarak da adlandırmak mümkün.

Saç ekimi, yoğun saçlı olan bölgelerden (sakal, ense, göğüs v.b) alınan saç köklerinin saçsız olan bölgelere nakil olma işlemidir. Mutlaka Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanları tarafından ameliyathanede gerçekleştirilmelidir. Kişinin baş bölgesinde darbe, yaralanma, kesi, travma gibi bir durum var ise saç ekimi öncesinde doktor tarafından detaylı muayene şarttır.

Saç Ekiminin Faydaları

1-Saç ekiminin en büyük faydası kişiyi psikolojik olarak mutlu bir düzeye ulaştırmasıdır. Dökülen saçlarından dolayı çeşitli travmalar yaşayanların saç ekimi sonrasında daha pozitif bireyler haline geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

2- Özellikle kellik sorunu yaşayanlarda sıklıkla görülen öz güven kaybı yerine gelen saçlarla birlikte tekrar kazanılır.

3-Saç dökülmesinin nedenlerinden biri olan saç derisindeki dolaşım bozuklukları saç ekimi sayesinde tedavi edilir ve saç dökülmesi büyük oranda engellenir.

4-Günümüzde uygulanan teknolojiler sayesinde saç ekimi kişinin saçlarının doğal bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Fue Yöntemi

Saç ekiminde fue yöntemi 2004 yılından bu yana uygulanmaktadır. Fue yöntemini kısaca; kıl köklerinin blok halinde değil tek tek alımı olarak açıklayabiliriz. Öncelikle saç kökleri tek tek alınarak deri saç ekimine hazır hale getirilir. Sonrasında seyrek ya da boşluk olan bölgeye ekim gerçekleştirilir. Donör bölgesine bağlı olmakla birlikte tek seansta 4500 grefte kadar ekilebilir. 2 ayrı seansa gerek olup olmadığı doktor tarafından tespit edilir.

Bu yöntemin en belirgin özelliği; dikiş yapılmasına gerek olmamasıdır. Saç köklerinde herhangi bir tahribat yaşanmaz. Lokal anestezi ile yapılır, dolayısıyla kişinin saç ekimi sırasında konforu yüksek bir seviyededir. Genel ameliyat riskleri fue yönteminde görülmez. Yaklaşık olarak 5 saat sürer. Fue yöntemi ile saç ekilmiş olan kişi bir gün istirahat sonrasında normal yaşantısına devam edebilir. Ekilen saçlar 3 ay sonrasında çıkmaya başlar ve 9 ay sonunda tamamının çıkması ile sonuçlanır. Operasyon sonrasında hasta ekim yapılan bölgeye bir darbe almaması ve güneşten korunması yönünde uyarılır. Bu yöntem ile oldukça doğal bir görünüm yakalanır.

Perkutan Yöntemi

Perkutan yöntemi; fue yönteminin geliştirilmişidir. Perkutan yönteminin amacı; en doğal saç görünümünü elde etmektir. Kök alınan ve kök verilen yerlerde herhangi bir yara izi kalmaz. Perkutan yönteminde fueden farklı olarak köklerin yanal kesiler içine değil ince iğneler ile açılmış yuvarlak delikler içine yerleştirilmesidir. Saç ekimi sonunda dar açılar ve doğal bir görünüm ile saçlar çıkmaya başlar. İşlem yine yaklaşık 5 saat sürer. Operasyon sonrasında başarı yüksek iyileşme süresi ise kısadır.

Saç dökülmesi ve kellik sorunu yaşıyorsanız öncelikle en doğru yöntemi doktorunuzla birlikte belirlemenizde fayda var. Görünümüzü değiştirmekle birlikte mutlu bir birey olmanıza büyük katkı sağlayan bu işlem için estethica’da uygulanmaktadır.

www.estethica.com.tr

444 68 96


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler