HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlıklı Et tarifi! Eti daha sağlıklı pişirmenin püf noktaları

Et yemeği tarifleri dikkate alındığında, bazı pişirme yöntemleri, bazen yemeğin besin değerlerini kaybetmesine neden olabiliyor. Et yemeği tariflerini seçerken ve pişirirken dikkat edeceğiniz bazı küçük ipuçları haberimizde.

Sağlıklı Et tarifi! Eti daha sağlıklı pişirmenin püf noktaları

Et yemeği tarifleri binbir çeşit olabiliyorken tarifler kadar geniş yelpazede pişirme ve marine etme alternatifleri var. Eti pişirirken uygulanan bazı yöntemler, etten alabileceğiniz besin değerlerini; özellikle protein değerlerini azaltabilir. Bunun önüne geçilmesi için pekçok alternatif pişirme tekniği ve tarifi sunabiliriz.

İşte sağlıklı bir şekilde et yemeği pişirmenin püf noktaları:

Et yemekleri, etin doğası nedeniyle kendiliğinden yağlı bir gıda olduğu için pişirme esnasında yağ kullanılmasından kaçınılabilir. Ancak etin marine edilme işlemi esnasında, etin gramajına göre zeytinyağı uygulanarak etin yumuşaması sağlanabiliyor. Bu yöntem, bir başka şekilde uygulandığında etin besin değerlerini kaybetmeden, sağlıklı bir şekilde pişmesine yardımcı olabiliyor.

Öncelikle dikkat edilmesi gereken husus şu: Sonradan eklenen yağın, direkt olarak tavaya uzun süreli maruz kalması engellenmeli. Böylece etteki yağ, trans yağa dönüşecektir, trans yağın zararları ise anlatmakla bitmez.

-Çukur bir tabağa pişirilecek olan et dökülür, ardından 1-2 kaşık tatlı kaşığı kadar zeytinyağı uygulanır, ardından kekik suyu da ilave edilerek bu et yemeğinin daha sağlıklı ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Taze veya kuru kekik, popüler kullanımı açısından etin besin değerlerini kurutabilir ve aynı zamanda etin suyunu çekerek sertleşmesine neden olabilir. Bu nedenle, direkt olarak kekik uygulamanın aksine, kekik suyu etin performansını artıracaktır.

KALİTELİ ZEYTİNYAĞI, ETİN GÖRÜNTÜSÜNÜ DEĞİŞTİRECEKTİR

İnternet ortamlarında sık sık hazırlanan "kaliteli zeytinyağı nasıl anlaşılır" konusu, çeşitli yorumlarla işleniyor. Tadıyla, kokusuyla, suya karıştırılmasıyla anlaşılabilmesi gibi alternatif yöntemleri var. Kaliteli zeytinyağını anlamanız için alternatif, kolay bir yöntem: et, pişirildikten sonra koyulaşıyorsa, renk değiştiriyorsa zeytinyağınız kalitelidir.

Son olarak et pişirme için döküm tava veya granit tava, sağlık açısından daha olumlu olacaktır. Teflon tavalar veya seramik tavalar aşırı ısıya karşı dayanıksız olduğu için yüzeyinde ve alt tabanında dökülmeler oluşabilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler